26-07-2022 · 3. min leestijd

De interieurstijl die past bij jouw persoonlijkheid

Een interieurstijl kiezen die past bij jouw persoonlijkheid? Goed idee zeggen wij! Zo weet je zeker dat je keuzes maakt die op de lange termijn stand houden in jouw interieurstijl. Stel je voor dat je telkens een zucht van opluchting slaakt als je neerploft op de bank. Niet vanwege de lange dag die je achter de rug hebt, maar omdat je je écht thuis voelt. Zolang je een stabiele basis hebt gecreëerd in je interieur, kun je gerust afwisselen met accessoires wanneer je behoefte hebt aan vernieuwing.

Ben jij een persoon die het liefst iedere maand een andere kleur op de muur heeft? Of heeft jouw arme bank alle hoeken van de woonkamer al gezien? Dan is dit jouw teken om een interieurstijl te kiezen die past bij je persoonlijkheid! Maar waar begin je bij het maken van een keuze tussen de verschillende interieurstijlen en misschien nog wel belangrijker: wat voor vloerkleed past er bij jouw interieurstijl?  Wat jij mooi vindt kunnen wij niet voor je bepalen. Wel kunnen we jou vertellen welke vloerkleden er het beste bij de verschillende interieurstijlen passen.  

Welk vloerkleed past er in een klassiek interieur?

Ben je iemand die niet graag afwijkt van tradities en vind je het belangrijk om vrienden en familie over de vloer te hebben? Breng je graag je tijd door in de natuur of wil je je graag onderdompelen in de geschiedenis, politiek en cultuur? Dan past een klassiek interieur het beste bij jou! Je interieur richt je dan ook met liefde in en voorzie jij van persoonlijke items zoals foto’s, maar ook erfstukken die generatie op generatie worden doorgegeven. Een klassiek interieur kenmerkt zich door het combineren van rijke materialen, stijlvolle meubels en warme kleuren. Het soort vloerkleed wat perfect in deze inrichting past, dat raadt je waarschijnlijk al, is een klassiek vloerkleed! Ook wel te kenmerken als een vintage vloerkleed. De vintage vloerkleden kenmerken zich door de sierlijke lijnen, prachtige kleursamenstellingen en de oudsher-look. Tijdloze en vervlogen designs die je interieur een warme en vertrouwde ambiance geven.

Klassiek interieur

Welk vloerkleed past er bij een moderne interieurstijl?

Is jouw karakter te kenmerken als opgeruimd, georganiseerd en innovatief? Dan match jij uitstekend met een moderne interieurstijl. Je neemt graag de leiding en probeert iedere situatie de juiste kant op te sturen. Het is dan ook echt een no-go wanneer je interieur op die van een ander lijkt! Een modern interieur herken je door de strakke lijnen en opvallende, vaak symmetrische, designs. Laten wij daar nu nog een kenmerk bijvoegen! Een modern vloerkleed is een bron van inspiratie en moedigt je aan om te gaan spelen met stijlen en contrasten. Het ene jaar combineer je jouw moderne vloerkleed met kunst en meubels in bijzonder vormen en het andere jaar is alles recht-toe-recht-aan. Op deze manier versterk je beiden items en heb je niet veel frutsels en accessoires meer nodig om het huis te vullen. ‘Less is more’ is dan ook het enige motto wat bij deze woonstijl past.

Moderne interieurstijl

Welk vloerkleed past er in een Scandinavisch interieur?

Hmmm. Warmte, gezelligheid en rust! Daar houd je van. Je bent hartelijk, sociaal en richt de ruimte niet alleen in naar smaak, maar ook erg praktisch! Hier en daar heb je enige raakvlakken met een moderne interieurstijl, maar laat je leiden door de neutrale kleuren en vormen in je interieur. Een Scandinavisch interieur is dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en de doorgedachte details, erg simplistisch en efficiënt. En dat is te zien! Je interieur wordt verrijkt met een Scandinavisch vloerkleed. Het Scandinavisch vloerkleed is te herkennen aan simpliciteit, natuurlijke materialen en minimalistische ontwerpen. Deze ontwerpen zijn veelal te variëren tussen strakke lijnen of juist sierlijke patronen. Hoe je het ook went of keert, dankzij de neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld wit, zand of een beige vloerkleed, kan jij het vloerkleed in iedere ruimte neerleggen en combineren met andere meubels en accessoires.

Scandinavisch interieur

Welk vloerkleed past er in een landelijk interieur?

Gastvrijheid, sociaal en down-to-earth? Dan ben jij dol op landelijk wonen! Je bent in het bezit van groene vingers waardoor je tuin net uit een hoveniersmagazine lijkt te zijn gekropen. Je geniet van de gezelligheid die vrienden en familie meebrengen. Hebben ze nog geen plannen voor het eten? Dat is voor jou geen enkel probleem. Bij jou is altijd iedereen welkom en dat extra bordje kan zo op tafel worden gezet. Een landelijk interieur kan je herkennen aan een warme en huiselijke sfeer. Een rustgevende interieurstijl waarbij een landelijk vloerkleed de bakermat is om fijn bij thuis te komen. Welke soorten vloerkleden we vaak in een landelijk interieur terug zien komen? Wollen vloerkleden! De wetenschap heeft bewezen dat schapen een rustgevende indruk achterlaten. Het is dan ook niet zo gek dat we in een landelijk interieur vaak een wollen vloerkleed zien liggen! Een huiselijke sfeer én zacht voor de voeten!

Landelijk interieur

Welk vloerkleed past er in een industrieel interieur?

Is het liefkozende en de poespas niks voor jou en houd je liever van robuust en stoer? Dan pas jij het perfect in een industrieel interieur! Ondanks de ruige kenmerken vind je het ook zeker belangrijk om vrienden en familie om je heen te hebben. Je zorgt er dan ook uitstekend voor dat hen niks te kort komt en zij zich in jouw huis ook thuis voelen. Schoenen uit en op de sokken door het huis! Een industrieel interieur kenmerkt zich voornamelijk door strakke, stalen lijnen en een contrasterend, donker kleurenpalet. Om je huis geen kille bedoeling te laten worden, is het neerleggen van een industrieel vloerkleed the key! Een industrieel vloerkleed is in een breed scala aan kleuren te verkrijgen, maar heeft een zacht en aangenaam uiterlijk. Al helemaal wanneer je gaat voor het neerleggen van een hoogpolig vloerkleed. Een stoer industrieel interieur met een aangename ondergrond voor je voeten. Beter kan je het niet treffen!

Industrieel interieur

Welk vloerkleed past er in een bohemian interieur?

Jouw bohemian persoonlijkheid is te herkennen aan je zorgeloze, vrije en speelse geest. Je bent graag op pad, creatief bezig en misschien een beetje chaotisch. Je houdt van je groene vingers en hebt het liefst op iedere vierkante meter drie verschillende planten staan! Een Bohemian interieur is te herkennen aan de natuurlijke items die warmte uitstralen en sfeer brengen. Welk vloerkleed het beste past in deze interieurstijl, is natuurlijk een bohemian vloerkleed. Bohemian vloerkleden zijn te herkennen aan de vrije en inspirerende designs, die in de meest bonte kleurenselectie en materialen te zien zijn. Combineer rotan meubels met groene kleurtinten en je maakt je interieur een bron van rust en gezelligheid. De andere kant van de kleurrijke bohemian designs laten zich kenmerken door de rustgevende en warme kleuren? Neem eens een jute vloerkleed. Dit type vloerkleed is niet meer weg te denken uit een bohemian interieur.

Bohemian interieur
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!