Wat voor kleur vloerkleed bij welke kleur bank?

De voornaamste plek waar we een vloerkleed neerleggen is voor of onder de bank. Wat voor kleur vloerkleed past nu het beste bij jouw kleur bank? In dit artikel geven we jou een aantal handvaten om de juiste kleuren bij elkaar te matchen! 

De allereerste tip is om te kijken naar de vloer. Beschikt jouw vloer over koele of juist warme ondertonen? Daarnaast adviseren we je om een moodboard te maken waarbij de kleuren van de bank, muur en accessoires samenkomen. Op deze manier creëer je een duidelijk overzicht en maak je jouw woonstijl tastbaar, waardoor je in één oogopslag ziet welke kleuren goed matchen of juist niet. Een andere tip is om na te denken over contrasten. Wil je meer synergie creëren in huis? Ga dan voor een vloerkleed in dezelfde kleur als de bank. Wil je de boel juist opschudden en een eyecatcher in huis halen? Zorg dan dat het vloerkleed contrasteert met de vloer en bank.

Grijze bank

Bruine bank

Cognac bank

Taupe bank

Zwarte bank

Beige bank 

Wat voor kleur vloerkleed bij een grijze bank?

Het voordeel van een grijze bank is dat je hier, gelukkig(!), alle kanten mee op kan. Grijs is de combinatie van de kleuren wit en zwart en biedt ontzettend veel mogelijkheden! Een grijze bank biedt neutraliteit in de woonkamer en geeft jou daarmee de gelegenheid om met kleuren te gaan spelen. Wil je het liever rustig en neutraal houden? Dan kan je jouw grijze bank het beste combineren met een wit vloerkleed of een warmere tint, zoals een beige vloerkleed. Wil je dat jouw vloerkleed dé eyecatcher wordt en wil je deze nog meer laten opvallen, maar weet je niet zo goed met welke kleur? Dan biedt een multicolor vloerkleed hierin de perfecte uitkomst!

Wat voor kleur vloerkleed bij een bruine bank?

Als we aan een bruine bank denken, denken we al gauw aan materialen als Polyurethaan leer. Deze banken hebben vaak een warme, maar soms ook een donkere ondertoon. Bij bruin heerst al snel het idee dat deze kleur moeilijk te combineren is, vanwege de gecombineerde ondertoon. Toch is het mogelijk! Als we kijken naar de kleurgroepen, valt bruin in de kleurgroep ‘aardetinten’. Dit maakt dat een bruine bank goed gecombineerd kan worden met een vloerkleed aardetinten, zoals beige, zand of taupe. Een bruine bank gaat ook uitstekend samen met een terracotta vloerkleed. De kleur is erg trendy en versterkt het warme, huiselijke gevoel van de bruine bank. Wil je het liefst een natuurlijk en duurzaam interieur, dan biedt een jute vloerkleed hier vele mogelijkheden in.

Wat voor kleur vloerkleed bij een cognac bank?

Ook bij een cognackleurige bank denken we vrij snel aan de traditionele bruinleren bank. De kleur cognac is een lichtere tint van de kleur bruin en heeft de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt. Alleen.. hoe match je jouw vloerkleed met de bank? Een cognackleurige bank heeft een vrij stoer uiterlijk en zien we vaak terug in een industrieel interieur. Ga je voor de industriële look, dan kan een grijs vloerkleed het interieur versterken. Ook doen diepe kleuren, zoals petrol of groen, het goed bij de robuuste uitstraling van een industrieel interieur. Ga je liever voor een wat opvallender vloerkleed, dan is deze kleur wellicht de liefde van je leven. Precies! Een rood vloerkleed biedt passie en warmte in huis en is een echte eyecatcher!

Wat voor kleur vloerkleed bij een taupe bank?

Is het nu grijs of toch bruin? Bij de kleur taupe kunnen er soms nog weleens discussies ontstaan over wat voor kleur het nu precies is. Laten we het erop houden dat taupe een prachtige mix is van bruin en grijs. Net zoals dat zwart en wit grijs maken. Naast grijs en bruin kan de kleur taupe ook nog tinten bevatten van roze of paars. Dit maakt het voor jou mogelijk om wat meer met contrasten te gaan spelen. Met een roze vloerkleed creëer je in jouw woonkamer een rustgevend gevoel. Vind je de kleur roze te zoetsappig? Kies dan voor een andere kleur binnen het aardetintenpalet.

Wat voor kleur vloerkleed bij een zwarte bank?

Een prachtige, duistere kleur die overal mee gecombineerd kan worden. Maar dan ook écht overal mee! Zwart wordt vaak geassocieerd met mysterie en elegantie. De kleur is tijdloos en zal ten alle tijden in jouw woning goed tot zijn recht komen. Ondanks dat de kleur erg makkelijk te combineren is, adviseren wij jou om niet te gaan voor een zwart vloerkleed. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw woning een donker hok wordt waarbij zwart in overvloed is. Haal bijvoorbeeld het zonnetje in huis door het neerleggen van een geel vloerkleed. Is de kleur geel net wat te heftig en wil je het vloerkleed het liefst nog een tintje donkerder? Kies dan voor een okergeel vloerkleed. Gele oker is namelijk een pigment dat behoort tot de aardkleuren en vaak wordt gezien als dof goud of bruingeel. Wil je juist het luxueuze gevoel van een zwarte bank benadrukken? Ga dan voor een glans met een zilver of goud vloerkleed! 

Wat voor kleur vloerkleed bij een beige bank?

De kleur beige, ook wel zand genoemd, is een kleur die een neutrale, rustgevende sfeer met zich meebrengt. Heb jij een Scandinavische inrichting en wil je dit vertalen naar het vloerkleed, dan kan een zand vloerkleed goed van pas komen! Die rust en eenvoud van een licht vloerkleed maakt het interieur helemaal af. Eigenlijk zit je met elke kleur binnen het aardepalet wel goed. Daarmee creëer je eenvoudig een stijlvol ton-sur-ton interieur waarbij alle kleuren goed op elkaar afgestemd zijn. Wil je gaan voor een speelse twist, maar nog steeds de rust bewaren? Een geruit vloerkleed heeft een neutrale basis, maar wel een contrasterende ruit die het iets spannender maakt.

Wil je meer weten over de verschillende kleurgroepen en wat die voor jouw interieur kunnen betekenen? Lees dan hier wat voor kleur vloerkleed het beste bij jouw interieur past!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!