Hoe krijg ik mijn vloerkleed weer fluffy?

Een fluffy vloerkleed voegt een hoop sfeer en comfort toe aan de ruimte. Na verloop van tijd kan het zijn dat jouw ooit zo weelderige vloerkleed een stuk platter oogt. Hoe krijg je een vloerkleed weer fluffy? Lees hier wat je kunt doen om jouw fluffy vloerkleed weer in zijn weelderige glorie te herstellen.

Hoe krijg ik mijn vloerkleed weer fluffy?

Fluffy vloerkleed stofzuigen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar regelmatig stofzuigen is essentieel. Stof en vuil kunnen zich ophopen en de vezels platdrukken, waardoor het vloerkleed er minder fluffy uitziet. Als je alle vuil verwijderd hebt, ga dan nog een keer met de stofzuiger over het kleed heen, in tegengestelde richting van de garen. Door de zuigkracht komen de garen als het ware omhoog waardoor je het gewenste fluffy effect weer creëert. Gebruik wel een mondstuk dat geschikt is voor vloerkleden om schade te voorkomen.

Fluffy vloerkleed kammen  

Daarnaast kan het helpen om platgelopen oppervlakken te behandelen met een vloerkleed hark. Kam je vloerkleed met beleid in de richting van de pool. Dit zal helpen om de vezels te herstellen en ze rechtop te laten staan, waardoor het kleed er voller uitziet. Het is hierbij belangrijk om niet hardhandig te werk te gaan zodat je geen garen lostrekt.

Draaien en omkeren  

Een hoogpolig vloerkleed kan bij intensief gebruik looproutes gaan vertonen. Ook zware meubelen kunnen inkepingen veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat je vloerkleed aan alle kanten gelijkmatig slijt, is het aanbevolen om je vloerkleed regelmatig te draaien of meubels af en toe te verplaatsen. Zo zorg je ervoor dat de druk gelijkmatig is verdeeld en de fluffiness langer wordt behouden.

Behandel vlekken onmiddellijk

Als er vlekken op je vloerkleed verschijnen, behandel ze dan onmiddellijk om te voorkomen dat ze in de vezels trekken. Vlekken kunnen de vezels namelijk ‘verzwaren’ waardoor ze eerder kunnen gaan liggen in plaats van omhoog te staan. Gebruik de juiste reinigingsmethoden en -producten om je vloerkleed te beschermen. Lees hier alles over een hoogpolig vloerkleed schoonmaken.

Op zoek naar een duurzame oplossing om je vloerkleed weer fluffy te krijgen? Met deze tips ziet je fluffy vloerkleed er weer tiptop uit en gaat het een stuk langer mee.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!