Welke materialen zijn geschikt voor buitenkleden?

De tuin is een verlengstuk van de woonkamer. Daar wil je natuurlijk net zo kunnen ontspannen als binnen. Een buitenkleed kan jou om dezelfde huiselijke, knusse sfeer te creëren in jouw buitenruimte. Helaas zijn niet alle vloerkleden  geschikt voor gebruik buitenshuis. Welke materialen wel geschikt zijn voor buitenkleden? Je leest het in deze blog!

Welke materialen zijn geschikt voor buitenkleden?

Polypropyleen/polyester buitenkleden

 

Een kunststof als polypropyleen of polyester is het meest geschikt voor het maken van buitenkleden. Deze synthetische materialen zijn zeer geschikt voor buitengebruik, omdat ze waterbestendig, kleurvast en slijtvast zijn. Bovendien zijn ze licht van gewicht en makkelijk schoon te maken. Je kunt een polypropyleen buitenkleed dus gerust buiten laten liggen, zonder dat het zijn kleur verliest of snel slijt.

Tip: draai het buitenkleed af en toe om, zodat het gelijkmatig slijt en niet altijd op dezelfde plek wordt blootgesteld aan zonlicht en regen. Zo blijft jouw buitenkleed langer mooi!

Plastic buitenkleden

 

Nog een kunstvezel die geschikt is voor buitenkleden, is plastic. Vaak worden plastic buitenkleden gemaakt van gerecyclede PET-flessen en zijn daardoor een duurzame keuze. Net als polypropyleen en polyester is plastic waterbestendig, kleurvast en slijtvast. Over het algemeen zijn plastic buitenkleden wat goedkoper dan buitenkleden van andere materialen en dus budgetvriendelijk. Wel voelt plastic minder zacht aan dan bijvoorbeeld een buitenkleed van polypropyleen.

Materialen geschikt voor buitenkleden

Materialen niet geschikt voor buitenkleden

 

Hoe tegenstrijdig het misschien ook lijkt: de meeste natuurlijke materialen zijn niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Plantaardige vezels zijn namelijk niet waterdicht en kunnen gaan schimmelen, vervormen of verkleuren bij blootstelling aan weersinvloeden. Gebruik je een natuurlijk vloerkleed in een serre of onder een overkapping? Zorg er dan voor dat jouw vloerkleed niet nat wordt. Mocht je een keer niet ontkomen aan regen, leg het vloerkleed dan goed te drogen in de zon. Gebruik je het vloerkleed voor langere tijd niet? Berg deze dan op tot het volgende buitenseizoen zodat jouw kleed langer meegaat.

Buitenkleden met een natuurlijke look

 

Wil je toch graag die natuurlijke look in de buitenruimte creëren? Dat kan ook met synthetische buitenkleden! Kunststoffen kunnen namelijk dermate worden bewerkt, dat ze de uitstraling van natuurlijke materialen krijgen. Neem bijvoorbeeld jute buitenkleden. Die hebben een mooie jute look, maar wel met alle gemakken en voordelen van een kunststof buitenkleed.

Wil je onze buitenkleden eens zien en voelen? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!