Kun je een buitenkleed buiten laten liggen?

Je hebt net een prachtig buitenkleed gekocht voor je tuin, terras of balkon. De buitenruimte is helemaal af en je kunt éindelijk optimaal gaan genieten van jouw plekje. Nu vraag je je misschien af: kun je een buitenkleed buiten laten liggen? Lees snel verder voor het antwoord op deze vraag!

Wat is een buitenkleed?

 

Een buitenkleed is een vloerkleed dat speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Een buitenkleed, ook wel buitenvloerkleed of tuinkleed genoemd, is gemaakt van materialen die bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. In de meeste gevallen worden buitenkleden gemaakt van polypropyleen, een kunststof die geliefd is om zijn vocht- en UV-bestendigheid. Dat betekent dat een buitenkleed mooi blijft, ondanks blootstelling aan zon en/of regen.

Een bijkomend voordeel van polypropyleen is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en zich perfect leent voor verschillende kleuren en prints. Zo zijn buitenkleden verkrijgbaar in uiteenlopende maten, vormen, stijlen en patronen.

Kun je een buitenkleed buiten laten liggen?

Kun je een buitenkleed buiten laten liggen?


Het korte antwoord op deze vraag is: ja, een buitenkleed kun je buiten laten liggen. Omdat buitenkleden zijn gemaakt van weerbestendig materiaal, kunnen deze buiten blijven liggen bij verschillende weersomstandigheden. Er zijn wel een aantal tips die je kunt toepassen om jouw buitenkleed zo lang mogelijk mooi te houden.

Tips voor het onderhouden van een buitenkleed

Wil jij ook extra lang genieten van jouw buitenkleed? Lees hier hoe je een buitenkleed kunt onderhouden.

  • Buitenkleed schoonmaken

Buitenkleden kunnen nogal wat vuil en stof verzamelen, bijvoorbeeld afkomstig van schoenen, kinderen, huisdieren, wind en de natuur. Het is verstandig om een buitenkleed met enige regelmaat te ontdoen van vuil, om te voorkomen dat het zich gaat nestelen tussen de vezels of dieper in het kleed zakt. Dit kun je doen door een buitenkleed uit te kloppen, te vegen of te stofzuigen.

  • Vlekken verwijderen uit een buitenkleed

Oppervlakkige vlekken reinig je het beste met water en eventueel wat zeep. Dep de vlek weg met een vochtige doek of een zachte borstel. Pas op met het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of bleek, dit kan namelijk de kleuren aantasten. Gebruik in plaats daarvan speciale vloerkleedreiniger om van een hardnekkige vlek af te komen.

  • Verwijder voedselresten en vloeistoffen meteen uit jouw buitenkleed

Ongelukjes kunnen gebeuren. Verwijder etens-, drankresten en andere vloeistoffen wel meteen uit het buitenkleed. Zo voorkom je dat voedselresten de kans krijgen om in te werken en er schimmelvorming optreedt.

  • Buitenkleed drogen

Hoewel buitenkleden waterbestendig zijn, kan er mogelijk schimmelvorming optreden wanneer vocht in contact komt met vuil dat zich in het buitenkleed heeft genesteld. Is jouw buitenkleed nat geworden door een flinke regenbui of schoonmaakbeurt? Leg jouw buitenkleed naderhand te drogen (in de zon) of gebruik een nat-droogzuiger om vuil op te zuigen.

  • Buitenkleed opbergen

Bij extreme weersomstandigheden is het aan te raden om je buitenkleed tijdelijk op te bergen. Ook als je een buitenkleed voor langere tijd niet gebruikt, kun je deze het beste even opbergen. Dit zorgt ervoor dat jouw buitenkleed langer mooi blijft en bespaart jou bovendien onderhoud! Voorkomen is immers beter dan genezen. Ben je klaar om jouw buitenkleed weer te gebruiken? Rol het buitenkleed weer uit en genieten maar!

Heb je hulp nodig bij het onderhouden van jouw buitenkleed of heb je een andere vraag? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag met jouw vraag!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!