Kan een buitenkleed tegen regen en zon?

Als je overweegt om je buitenruimte op te fleuren met een mooi buitenkleed, vraag je je misschien af of zo een buitenkleed wel bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden die ons land te bieden heeft. In deze blog vertellen we je precies welke buitenkleden bestand zijn tegen regen en zon en wat je kunt doen om je buitenkleed lang mooi te houden! Lees je mee?

Een buitenkleed, ook wel buitentapijt of outdoor vloerkleed genoemd, is speciaal ontworpen om te gebruiken in je tuin, op je terras of balkon. Deze kleden zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de invloeden van het weer, zoals vocht, zonlicht en temperatuurschommelingen. Ze zijn ideaal om wat extra sfeer en comfort te creëren in je buitenruimte en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en formaten.

Kan een buitenkleed tegen regen en zon?

Kan een buitenkleed tegen regen?

Het antwoord op deze vraag is ja, een buitenkleed kan zeker tegen regen! Buitenkleden zijn gemaakt van waterafstotende en sneldrogende kunststoffen, zoals polypropyleen. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen vocht en regen, en na een flinke bui snel weer droog zijn.

Kan een buitenkleed tegen zon?

Ook hiervoor geldt: ja, een buitenkleed kan tegen zon! De meeste buitenkleden zijn behandeld met een UV-bestendige coating, waardoor ze beschermd zijn tegen verkleuring door de zon. Dit betekent dat je buitenkleed er ook na een zonnige zomer nog mooi en kleurrijk uitziet.

Extra tips voor het onderhouden van je buitenkleed

Hoewel buitenkleden bestand zijn tegen regen en zon, zijn er een paar extra tips die je kunt volgen om je kleed zo lang mogelijk mooi te houden:

  • Haal je buitenkleed naar binnen tijdens hevige regenbuien of stormen. Dit voorkomt dat het kleed doorweekt raakt.
  • Maak je buitenkleed regelmatig schoon met een zachte borstel en wat water. Dit helpt om vuil en vlekken te verwijderen en zorgt ervoor dat je kleed er fris en verzorgd uitziet.
  • Berg je buitenkleed op in een droge, goed geventileerde ruimte tijdens de wintermaanden. Dit voorkomt schimmelvorming en verlengt de levensduur van je kleed.

Met deze tips ben je helemaal klaar om te genieten van je prachtige buitenkleed, ongeacht het weer!

Heb je nog een vraag over buitenkleden of wil je het assortiment eens in het echt bekijken? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!