Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden

Oke, om toch een historisch kader te schetsen vragen we je nu om die retro (vaak mosgroene!) zetel van je opa en oma uit je hoofd te zetten en terug te mijmeren naar begin jaren ‘90. Toen mocht de Canadese zangeres Alannah Myles namelijk een Grammy in ontvangst nemen voor de song ‘Black velvet’.

“Black velvet in that little boy’s smile,
Black velvet with that slow southern style”

Naast een lofzang aan het materiaal velvet, is dit lied voornamelijk een ode aan wijlen zanger Elvis Presley. In deze klassieker wordt onder andere gerefereerd aan de superhit “Love me Tender”. Niet wetende dat The King hiermee eigenlijk een briljante beschrijving van het materiaal ‘velvet’ maakte. Want velvet, in black- of in welke kleurstelling dan ook, is een materiaal om verliefd op te worden en intens van te houden!

Velvet stoelen zijn wel vet!

Het theatrale karakter van velvet als materiaal wordt nog eens benadrukt in de iconische gordijnen van menig klassiek theater of operagebouw. Of het nu een meeslepend drama is of een vermakelijke comedy- geen voorstelling begint zonder dat het fluwelen doek opengaat.

Wil jij die theatrale stijl of de bijbehorende dramatiek ook in je huis verwerken? Kies voor een mooie velvet kuipstoel of een set fluwelen eetstoelen. Van oudroze tot helderblauw, of van tijdloos grijs tot aan sprankelend goud, velvet stoelen komen in verschillende kleuren. Door de unieke glans van velvet, krijgen de stoelen een krachtige en rijke uitstraling die zeker een prominente plek in je interieur verdienen én zullen opeisen.

Stoelen van fluweel stralen pracht en rijkdom uit

Voor de ultieme shine combineer je de velvet stoelen met een viscose vloerkleed en een velvet poef. Dus “love velvet tender” en creëer die slow southern style!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »