Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
50% korting
40% korting
30% korting
30% korting
30% korting
30% korting

Down to earth als jij bent, leg je de basis van deze inrichting op de vloer in de vorm van een industrieel vloerkleed. 

Maar voordat je echt begint met het introduceren van een industriële woonstijl, is het goed om in je achterhoofd te houden dat ‘doseren’ hier key is. Wanneer je doorslaat loop je het risico om thuis te komen in een kille, donkere fabriekshal wat natuurlijk niet het praktische doel van ‘lekker wonen’ beoogt.

Een industrieel vloerkleed zet de toon

Goed, dat gezegd hebbende beginnen we met het belangrijkste onderdeel van een industriële inrichting; de materialen. Nog meer dan bij andere woonstijlen, spreken de materialen die je gebruikt in je interieur boekdelen. Vooral stoere metalen die doen denken aan grote fabrieksmachines zijn graag geziene materialen in een industriële sfeer. Ook details van staal of tin doen hun werk. Zeker in combinatie met meubelen van bewerkt hout en (kunst-) leren elementen. En om de boel compleet te maken, een ruige bakstenen muur en een vloer van donker beton. Een industrieel vloerkleed zet de toon in elke woonstijl. 

Het klinkt misschien raar, maar die betonnen vloer komt nog beter tot uiting wanneer je er een bijpassend industrieel vloerkleed op legt. Spelen met contrasten waarbij een warm, wollig en zacht vloerkleed wordt verwelkomt door de koude, harde, grijze vloer, versterkt beide onderdelen van deze woonstijl. Ook wanneer je niet in het bezit bent van een dergelijke vloer maar de industriële woonstijl creëert door bijvoorbeeld meubels, accessoires of kunst, werkt een industrieel vloerkleed als perfect contrastmiddel om de industriële elementen nog beter tot uiting te laten komen.

Meerdere soorten industriele kleden

Industriële kleden zijn er in veel soorten, patronen en kleuren. Samen met verschillende industriële woon elementen zoals leer en staal kan je een industriële sfeer in je woonkamer creëren. Je kan ook een kleurrijk industrieel kleden combineren met minimalistische meubels. Het vloerkleed wordt dan een echte eyecatcher in het interieur. Of een mooi vloerkleed met een vegen patroon. Je kan het gemakkelijk combineren met verschillende meubels en past gemakkelijk bij meerdere woonstijlen. Bijvoorbeeld industriele kleden met een vintage prints passen super leuk bij vintage meubels! Maar kan ook zeker gecombineerd worden met minimalistische of Scandinavische meubels. Veel opties en mogelijkheden dus! Voor welk industrieel vloerkleed ga jij?

Vloerkleed industrieel wonen; Het stoere karakter. 

Neem bijvoorbeeld een wollen vloerkleed. De aaibaarheid, zachte stof en lichte tinten staan in scherp contrast met de harde uitstraling van een industriële woonstijl. Maar onder het motto ‘tegenpolen trekken elkaar aan’ is het juist een match made in heaven. Koele kleuren zoals ivory, salt & pepper, blue denim, aqua of ash grey vormen de brug tussen beide stijlen. Ook hoogpolige vloerkleden zijn hier uitermate voor geschikt.

Naast het spelen met materialen, kun je ook experimenteren met contrasten door een vintage vloerkleed op de vloer te leggen. De sierlijke patronen en het speelse patchwork staan in volledige disharmonie met het strakke, recht-toe, recht-aan karakter van een industriële woonstijl. Door deze twee uiteenlopende stijlen naast elkaar te zetten door een industrieel vloerkleed komen ze juist nog beter tot hun recht.

Tenslotte is variëren met vormen ook een goede manier om contrast aan te brengen in je strakke interieur. Rechte lijnen worden het beste gebroken door ronde vormen. Een rond vloerkleed is daarom een verrassend element in je industriële inrichting. Om dit vloerkleed nog wel dezelfde stoerheid mee te geven die de rest van het interieur met zich mee draagt, is het gebruik van een ruig en puur materiaal zoals jute een perfecte oplossing.

Om een fijne, leefbare sfeer te creëren in jouw industriële inrichting is de mix van de juiste materialen, kleuren en vormen essentieel. Het juiste, industriële vloerkleed is hiervoor een belangrijk element. Wanneer je eenmaal de perfecte samenstelling hebt gevonden, ga je een fijne tijd tegemoet in je eigen sfeervolle woonfabriek. Benieuwd naar onze bestsellers? Bekijk nu onze Top 10 Industriële vloerkleden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »