Vloerkleed Taupe

De kleur ‘taupe’, het is een beetje een vreemd eend in de bijt. Een mol onder de grijskleuren. Want eigenlijk is taupe ook een beetje bruin. Met soms zelfs een hint naar roze. Vloerkleed Taupe een echte verfrissing!

145 - 168 van 176 producten
5 6 7 8 ... 8

De naam van de kleur komt uit het Frans en is afgeleid van de vachtkleur van de ‘Talpa europea’, ook wel de wetenschappelijke benaming voor –juist ja- ‘mol’. Dat beetje suffe, maar vooral schattige ondergrondse beestje. Maar gelukkig is een taupe vloerkleed gewoon bedoeld voor bóven de grond, want die móet gezien worden! 

Op het oog klinkt ‘leverkleurig’, zoals taupe (spreek uit als ‘toop’) ook wel genoemd wordt, nu niet heel aantrekkelijk als onderdeel van je interieur- en al helemaal niet als kleur voor je vloerkleed. Maar; never judge a color by the name, want taupe is een prachtkleur die als een aangename verrassing je interieur binnen fladdert. Een taupe kleur vloerkleed is dus zeker een verstandige investering. 

Taupe vloerkleed is een prettige verfrissing in je huis

Doordat een vloerkleed taupe zoveel verschillende tonen van kleuren zoals grijs, bruin en soms zelfs roze of paars bevat, heeft het ook de voordelen van al die tinten meegepakt. Deze tinten zijn gemakkelijk te combineren met andere pastelkleuren, maar juist ook met felle knallers. Zo kun je spelen met contrasten, maar wel op een veilige manier. Of je nu gaat voor een laagpolig taupe vloerkleed of een hoogpolig vloerkleed taupe garantie op stijl is het zeker. En wordt je taupe vloerkleed vies, een vloerkleed is gemakkelijk schoon te maken met tapijtreiniger. Vergelijkbaar met de taupe kleur is een bruin vloerkleed of een beige vloerkleed. Beide zijn neutraal en prachtig om te zien. 

Vloerkleed taupe als hoofdelement

Daarnaast heeft taupe een soort frisheid over zich heen, waardoor een prominent stuk zoals een vloerkleed een verademende vrolijkheid in de ruimte aanbrengt. Een eigenschap die ook naar voren komt in onze collectie 'vloerkleed taupe'. Van frisse wollen vloerkleden tot aan vintage vloerkleden. Van moderne prints tot aan schattige taupe kinderkamer vloerkleden. Taupe, leverkleurig, ‘toop’, ‘bruin/grijzig/roze’ of hoe je de kleur ook wilt noemen- een ding staat vast; een vloerkleed in toop = dope. Benieuwd naar onze bestsellers? Ontdek hier de Top 10 taupe vloerkleden van het moment! 

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!