Black Friday Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel vloerkleden
Black Friday Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel vloerkleden
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY

Oersterk, slijtvast en duurzaam! Kenmerken die we kunnen koppelen aan de Fair collectie van FRAAI | Home & Living. De prachtige Jute vloerkleden uit de Fair collectie zijn enorm bijzonder. De karaktereigenschappen als duurzaam en oersterk verklappen al een hoop. Wij leggen jou maar wat graag uit waarom deze vloerkleden zo bijzonder zijn en waarom jij een jute vloerkleed kan toevoegen in jouw interieur.

Duurzame Fair

Het woordje heeft eerder de revue gepasseerd, maar is zeker niet verkeerd om nog een keer te benoemen. Duurzaam. Eén van de belangrijkste eigenschappen van een jute vloerkleed uit de Fair collectie. De Fair collectie bevat vloerkleden die gemaakt zijn van 100% jute. Voor de plantliefhebbers onder ons betekend dit een en plant! Jute wordt voornamelijk in landen als Bangladesh en India gewonnen. In tropische temperaturen groeit de plant binnen vier maanden waarna de lange stengels van de plant worden afgesneden om vervolgens 20 dagen te worden geweekt in water. Zo wordt het overbodige vuil verwijderd en worden hierna de houtpijp en de bastvezels van elkaar gescheiden. De bastvezels worden nog een keer gewassen in koud stromend water om ervoor te zorgen dat echt al het vuil wordt weggespoeld. Na 2 tot 3 dagen in de zon te hebben gedroogd, worden de bastvezels per sterkte, lengte en kleur gesorteerd.

De kracht van Fair

Hoe ontstaat er dan een Fair vloerkleed? Eigenlijk heel simpel. De bundels bastvezels worden tot een vloerkleed gevlochten! Dit maakt en gevlochten vloerkleed uniek en bijzonder doordat je de werkelijke structuren terug ziet komen. Bijkomend voordeel van een gevlochten vloerkleed is dat deze erg slijtvast is. Misschien iets waar je niet zo snel aan denkt bij een gedroogde plantvezel, maar toch is het zo! Dit zie je ook terug in andere natuurlijke vloerkleden.

Een natuurlijke speelse uitstraling met Fair

Ben je de rechte lijnen in je woning een beetje zat en wil je net weer even wat anders, maar de uitstraling zo natuurlijk mogelijk houden? De oplossing voor ligt eigenlijk voor het oprapen, namelijk een jute vloerkleed rond! De vorm is anders dan anders waardoor jij op een natuurlijke manier een speelse look aan jouw interieur geeft. Of het vloerkleed nu in de woonkamer komt te liggen of op de slaapkamer. Een rond jute vloerkleed brengt een extra dimensie in de ruimte.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »