18-10-2017 · 4 min. leestijd

Welke vloerkleden zijn goed geschikt voor de winter?

De top 3 vloerkleden voor in de koude wintermaanden

De koude wintermaanden staan weer voor de deur! Dat betekent dat we niet alleen meer behoefte hebben aan vitamine D, maar ook aan meer warmte, en dan vooral in huis. En wat is nou een betere manier om warmte in huis te brengen dan met een vloerkleed?! Het juiste vloerkleed kan in de winter een hele fijne toevoeging zijn aan jouw interieur. Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben wij in deze blog een top 3 winter vloerkleden samengesteld, lees snel verder!

1. Lekker warm wollen vloerkleed

Winterse sferen en wol zijn onafscheidelijk. Wollen vloerkleden worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Het brengt een hoop sfeer, warmte en dat extraatje aan ieder interieur. Of je nu een Scandinavische, klassieke of modern interieur hebt, wol past zich moeiteloos aan. Naast sfeer en warmte is wol een stof wat erg makkelijk is in de onderhoud. Wol is namelijk waterafstotend en zelfreinigend. Mocht je wollen vloerkleed toch vies worden kan je het vloerkleed met gemak stofzuigen! Daarnaast is wol isolerend wat betekend dat je het vloerkleed je in de wintermaanden warmte biedt en in de zomermaanden verkoeling, geweldig toch!?

wollen vloerkleed royal

2. Zacht hoogpolig vloerkleed

In de wintermaanden ben je op zoek naar een extra warme uitstraling van jouw interieur. Een hoogpolig vloerkleed is een populaire keuze en dat is ook niet zo gek. Door de shaggy uitstraling ziet de kamer er niet alleen direct een stuk warmer en knusser uit, dat is ook zo. In ons kikkerlandje hebben we hier behoefte aan!

Het fijne aan een vloerkleed met een hoge pool is dat het zo zacht aanvoelt. Trek daarom gerust je schoenen uit en loop met blote voeten over het heerlijke kleed! Een ander voordeel is dat hoogpolige vloerkleden is allerlei kleuren en materialen te vinden zijn. Winterse sferen vragen om winterse kleuren, dus vooral aardekleuren met een warme toon doen het goed!

hoogpolig fluffy vloerkleed comfy

3. Synthetisch vloerkleed (polypropyleen)

Het kunststof zusje van de een wollen vloerkleed is een synthetisch vloerkleed gemaakt van polypropyleen. Een kleed van dit materiaal voelt ontzettend zacht aan en komt in alle kleuren en ontwerpen. Hierdoor past het in iedere woonkamer en is er altijd wel een kleed dat jij mooi vindt! Ook dit vloerkleed voelt heerlijk zacht aan je blote voeten. Het grote voordeel van synthetische vloerkleden is dat het bijzonder goed schoon te maken én schoon te houden is. Mocht er per ongeluk wat vallen tijdens sinterklaas of kerst pak je simpelweg de stofzuiger en je bent weer good to go!

modern vloerkleed terra

Tips van David voor een winters interieur
Met de winter voor de deur en Kerst om de hoek, komt ook het nieuwe jaar steeds dichter bij. De kleuren die je gebruikt in de woonkamer zijn belangrijk voor de uitstraling en sfeer. Kitsch en bling bling zijn verleden tijd. Komend jaar ben je helemaal bij met aardekleuren, plantjes en natuurlijke meubelen. Back to the nature met een botanisch interieur! Warme kleuren, zoals bruin en Beige, maar ook vrolijke kleuren als rood en paars zijn perfect voor de wintermaanden. Met een bruin vloerkleed of een prachtig grijs gemêleerd wollen vloerkleed breng je een fijne warme sfeer in huis. Houten decoratie of een warm schapenvacht maken het helemaal af. De warmte en gezelligheid in huis brengen tijdens de koude dagen is niet zo ingewikkeld. Of je nu gaat voor een wollen vloerkleed, een hoogpolig vloerkleed of een synthetisch vloerkleed, jouw ruimte krijgt hoe dan ook meer sfeer en uitstraling. Zelfs op vloerverwarming kun je een vloerkleed neerleggen. Breng de natuur in huis met een botanische inrichting en je bent helemaal bij met de nieuwste woontrends.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!