Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden
Weetjes over het wollen grijs gemêleerd vloerkleed
Wooninspiratie / 18 Mar 2020

Weetjes over het wollen grijs gemêleerd vloerkleed


Weetjes over het wollen grijs gemêleerd vloerkleed

Een wollen vloerkleed is gemaakt van een natuurlijke vezel, afkomstig van geiten, schapen en kamelen. Schapenwol is het meest gangbaar en soms wordt er ook kunstwol geproduceerd. Een wollen vloerkleed staat dus dichtbij de natuur, het blijft lang mooi en het kan tegen een stootje! Neem vloeistoffen: een wollen tapijt is prima weerbaar tegen vocht. Dat is wat je wilt bij het kopen van een vloerkleed (mocht er nog wel eens iets misgaan in huis). Enfin, je bent er voor jezelf uit dat je een wollen vloerkleed wilt. Een getint kleed zou leuk zijn, anders is het ook maar saai. Niet waar? Een wollen vloerkleed kan gemengd worden met kleur. Bijvoorbeeld: grijs! Een grijs gemêleerd wollen vloerkleed is een populair tapijt. Door de wol te kleuren krijgt het wollen tapijt een totaal andere look! In deze blog: alle weetjes over gemêleerde wollen vloerkleden op een rij. 

100% wollen vloerkleed

Gewoon, honderd procent wol. Is dat wat jij het liefst wilt? Veel van de vloerkleden van Volero zijn van honderd procent wol gemaakt. Handgemaakt. Sommige kleden bevatten echter kunstwol, polypropyleen. Let goed op het materiaal bij het maken van je keuze voor een gemêleerd wollen vloerkleed. Ga je voor de Wolly Grijs of Wise Grijze variant? Of een hele andere kleur gemengd met wol?

grijs gemeleerd wollen vloerkleed Wise

Soorten grijs gemêleerde wollen kleden

Het grijs gemêleerd vloerkleed kent twee soorten: Wolly Grijs en Wise Grijs. Kies wise, dus. Wat is het verschil? De wolly vloerkleden van het merk Mint Rugs leggen de nadruk op stevigheid. De kleden voelen zacht aan en bieden veel comfort. Zoals je weet houdt wol warmte vast, zo ook bij dit grijs gemêleerde kleed. Het materiaal van Wolly grijs bestaat uit kunstwol en is afgewerkt met een strakke donkere lijn rondom het kleed. 

De Wise Grijs heeft een landelijke look. Deze tapijten komen uit de FRAAI-collectie en zijn met de hand gemaakt. De vloerkleden  zijn heel fijn afgewerkt. Deze grijs gemêleerde wollen creaties hebben een chique uiterlijk. Niet te vergeten: deze vloerkleden zijn van honderd procent wol. Honderd procent natuur dus. Een geschikt vloerkleed als jouw voorkeur naar natuurlijk gaat. Dit zie je ook in het kleed, het ziet er verfijnd, zoet en scandinavisch uit. Voor een moderne en rustige uitstraling in je woonkamer.

Een groot vloerkleed: wollen vloerkleed 200x300 

Een wollen vloerkleed van 200x300 centimeter is het meest gekozen wollen vloerkleed. Het is namelijk een groot kleed, de large. Het kleed pronkt in jouw woonkamer. Het blijkt bijna een extra bank te zijn, zo groot is het kleed. Ga liggen op het wollen vloerkleed. Zacht (en grijs gemêleerd) van buiten, sterk van binnen! Past deze maat niet in de woonkamer? Een grijs gemêleerd wollen kleed staat ook prima bij een stoer industrieel interieur.

Wollen vloerkleed grijs gemeleerd

Hoe te combineren

Combineer jouw grijze kleed met natuurlijke woonartikelen. Match de natuur, met de natuur. Denk aan steigerhouten meubels, een opvallende plant, een wollen deken of een schapenvacht kleedje. Je interieur wordt er minimalistisch van, met een Scandinavische touch. Wanneer je jouw woonkamer binnenkomt word je ontvangen in een oase van licht(grijs). De aarde brengt sfeer, ook in huis. 

Kortom, al deze wollen-weetjes op een rij maken dat je wel een grijs gemêleerd wollen kleed moet kopen. Het zorgt ook nog eens voor warmte en het kan goed tegen vocht. Is grijs toch niet jouw kleur? Niet getreurd, wollen vloerkleden zijn ook verkrijgbaar in de kleuren beige, blauw en groen. 

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier drie redenen voor een speelkleed auto en Turkse vloerkleden

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »