Buitenkleed: Haal binnen naar buiten!
Wooninspiratie / 23 May 2017

Buitenkleed: Haal binnen naar buiten!


Een buiten vloerkleed verleidelijk? Natuurlijk ben je blij met wat je thuis hebt. Je hebt samen een jarenlange relatie opgebouwd. Er is een vertrouwensband gesmeed, een gevoel van geborgenheid is ontstaan en bovendien is er altijd iemand thuis die op je wacht. Maar soms kan het kriebelen. Soms wil je even wat anders voelen. Soms zoek je het buitenhuis. Lees verder waarom het hebben van een buitenvloerkleed zo verleidelijk kan zijn.

Het gras van de buren. Het schijnt altijd veel groener te zijn. Logisch dat jij uit jaloezie ook dezelfde kleur aanneemt wanneer je een blik werpt op het balkonnetje van de onderbuurman. Niet de beste man zelf, maar hetgeen wat zich onder hem bevindt grijpt jouw interesse. De flair waarmee het daar ligt, de power die het uitstraalt en de onbereikbaarheid maakt het zo begeerlijk.

Buiten vloerkleed weerbestendig

Onbereikbaar? No way! Dat buiten vloerkleed wat daar een verdieping lager ligt, is ook voor jou binnen handbereik. En daarvoor hoef je niet over het balkon te gaan hangen om ‘m te pakken of je eigen hoogpolige exemplaar voor naar buiten te slepen. Eén Hollandse regenbui en je vloerkleed zal volgezogen zijn met  natte drab. Je hebt een sterk, solide en vooral waterbestendig tapijt nodig. And there’s where buiten vloerkleden come in.


Buiten vloerkleed ideaal voor in de zomer

Een of andere afgestorven kruidenplant, een veel te dure maar wel al verroeste BBQ, een slinger met lampjes die het al een tijdje niet meer doen en plastic terrasstoel waar je spontaan doorheen zakt als je erop gaat zitten. Zijn dit zo ongeveer de items die je tegenkomt wanneer je jouw balkondeur open doet? En glinster jij daarom voornamelijk door afwezigheid op je balkon? Neem dan nu het heft in eigen handen. Onder het mom van ‘het ligt niet aan jullie, maar aan mij’, gooi je die oude afdankertjes nu maar voor eens en altijd over de reling. Zo begin je met een schone lei, of in dit geval- een schone ondergrond.

Buiten vloerkleed als perfecte opfrisser

Want zo’n buiten vloerkleed is de perfecte opfrisser voor de ingezakte relatie die jij hebt  met je balkon. Een leuk buitentapijtje vormt niet alleen de perfecte ondergrond voor jouw nieuwe bloempotten, meer stabiele terrasmeubels en gloednieuwe pizzarette, het is ook zeer plezierig voor je eigen voeten. Je hoeft niet meer elke keer dat paar Crocs aan te trekken of over het harde beton te stappen wanneer je je balkonnetje vertoeft. Op deze manier kunnen ook jouw blote voeten genieten van het kleine buitenbakkie.  

Ben jij gezegend met jouw eigen Garden of Eden? Erg fijn, maar als je niet geboren bent met een stel groene vingers, weet je dat het onderhoud van een tuin nogal wat ‘voeten in de aarde’ heeft. Het leggen van tegels wordt daarom vaak als oplossing aangedragen. Hartstikke leuk- maar stiekem wel een beetje saai soms. Et voilà, met een buiten vloerkleedje eroverheen wordt menig tegelvloertje instant opgevrolijkt!


buiten vloerkleed voor in de tuin

Zie je dat niet helemaal voor je zo’n buiten vloerkleed? Kan. Doe dan eens je ogen dicht en begin te fantaseren. Veranderd die verwaarloosde vijver spontaan in een zwembad? En zie jij jezelf al een verkoelende duik nemen of baantjes trekken onder de stralende zon? Mooi. Maar dan; zie jij jezelf na deze orgastisch lekkere zwempartij uit het zwembad klimmen en je voeten plaatsen op de harde tegels rondom het zwembad? BAM- daar spat de droom uit elkaar. Doe dus snel je ogen open en bestel als de wiedeweerga een tuintapijt om rondom je zwembad te leggen. En als je niet in het bezit bent van zo’n lichtblauw gekleurde bak gevuld met water; een buitenvloerkleed past ook perfect rondom een jacuzzi/hot-tub/zandbak/op het terras/in het tuinhuisje/het fietsenhok/het schuurtje achter in de tuin - noem maar op.

Conclusie: een beetje fantaseren over iets wat je niet hebt mag altijd. Maar dan wel liggend met je voetjes op een mooi buiten vloerkleed op je eigen balkon of in je achtertuin. En als je  even stil bent zul je de buren horen denken; “hoe groen mijn gras ook is, het tuintapijt van de buren is uitermate charmant “.  

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht