Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Een vintage vloerkleed  ouderwets? No-way!
Wooninspiratie / 14 Apr 2017

Een vintage vloerkleed ouderwets? No-way!


Vintage vloerkleden passen zich perfect aan hun omgeving. Hebben weinig verzorging nodig. Bieden warmte in koude tijden en koelte in dagen vol hitte. Oké, soms vergeet je even dat ze er zijn. En ja, ze laten soms wat gemakkelijk over zichzelf heen lopen. Maar wanneer ze ontbreken- voelt het leeg, saai en koud. Vloerkleden: een essentieel onderdeel van je interieur. Daarom een kleine greep uit de verschillende tapijten uit onze collectie.

Vroeger: je weet wel- toen alles beter was. De lucht schoner, de spaarpot voller, de huid gladder- dat werk. En daarom is het lekker om zo nu en dan eens even lekker terug te mijmeren naar het verleden. Het liefste in een of ander bruin café, op een barkruk, met Andre Hazes op de radio en op tafel zo’n typerend vloerkleedje. 

Vintage vloerkleed grijs en mint turquoise en daarbovenop….een smartphone. Standaard wordt het mobieltje op tafel gelegd, nadat de automatische auto is geparkeerd en virtual reality–bril is afgezet. Oké- het is wellicht wat overdreven, maar op onverwachte momenten word je ineens bevangen door een overheersende hang naar het verleden.

Vintage interieur

En dat laten we ook terugkomen in onze interieurkeuze. Wat betreft de inrichting van onze woning, zijn we massaal bezig met een revival of the fittest. Met z’n allen lopen we vlooienmarkten af op zoek naar de mooiste pareltjes om ons interieur mee te verrijken. Van een antiek dressoir tot aan een ouderwetse curiosa kast of een gedateerde lakenkist. Voor aan de muur kiezen we steeds vaker weer voor een retro seventies behang of een anders een barokke spiegel. En sinds 2015 is de verkoop van die oldskool platenspelers weer omhoog gegaan.

Maar wij gaan graag terug naar de basis, naar dat vloerkleedje uit de kroeg. Maar dan niet voor op tafel, maar gewoon voor op de grond. Want hoe tegenstrijdig het ook mag klinken, vintage vloerkleden zijn terug van weggeweest. Lees mee en vind uit waarom een vintage vloerkleed ook een plekje in jouw interieur verdiend.

Net als in de mode, architectuur, muziek, kunst en cultuur, passeren ook in de interieurwereld allerlei trends de revue. Denk maar eens aan de uitbundige bloemenprints van de jaren tachtig, de lavalampen uit de jaren negentig en de ultramoderne stijl van rond de eeuwwisseling. Na deze ietwat overdreven interpretatie van ‘less is more’ zijn we tegenwoordig aangekomen bij een gezonde mix van dat alles zoals bijvoorbeeld te zien is in de groeiende vraag naar vintage vloerkleden.

Nu kun je natuurlijk op zoek gaan naar een twee- derde- of vierdehands vloerkleed, maar door de jaren heen kunnen tapijten slijten, verstoffen en hun kleur verliezen. Kortom: je weet eigenlijk niet wat je in huis haalt. Waarom dan niet een nieuw vloerkleed nemen, in de stijl van vroeger?

Vintage vloerkleed in verschillende kleuren en stijlen

Denk bijvoorbeeld eens aan een vintage vloerkleed in patchworkstijl. Deze patchwork vloerkleden kenmerken zich door de blokken in verschillende tinten zoals grijs/blauw of zand/crème, die naast deze zachte kleuren ook verschillende barokke printjes bevatten. Het geheel oogt fris en speels, maar doet ook denken aan de gezellige en landelijke sfeer die je vaak nog in boerderijen of grote landhuizen terugvindt. Benieuwd hoe je een patchwork vloerkleed integreert in de rest van je inrichting? Makkie! Pak een van de kleurtjes uit het tapijt en laat dat bijvoorbeeld terugkomen in woonaccessoires zoals kussens, kandelaars, fotolijsten of een leuke plaid op je bank of bed.

Ben jij er van overtuigd dat er door jouw aderen blauw bloed stroomt of voel jij je graag de koning te rijk? Maak van jouw huis dan een heus paleis door zo’n adellijk vloerkleed in de kamer te leggen. Al vroeg in de middeleeuwen sierden grootse vloerkleden met versierde randen en een kenmerkend medaillon in het midden, menig kasteelvloer of zelfs wand. Zo’n vintage vloerkleed getuigd dan ook van uitmuntende en tijdloze stijl. Ideeën nodig hoe je dit vloerkleed kunt combineren? Kies een van de twee uitersten; ga voor een extreem antieke stijl door een dergelijk vloerkleed te combineren met een Chesterfield bank, een grote fauteuil of een lange eettafel met robuuste stoelen. Of ga juist voor een verrassende mix waarbij je dit vintage vloerkleed combineert met moderne kuipstoeltjes, een fijne plofbank of een moderne glazen tafel (waardoor je naar je mooie vloerkleed kunt blijven kijken).

Vintage patchwork vloerkleedDat vintage vloerkleden veel weg hebben van Perzische tapijten, kan ook jou niet ontgaan zijn. Vooral als je voor kleuren zoals ‘classic rood/roze’ gaat, heb je die Oosterse sfeer te pakken. Maar ook vintage vloerkleden met heldere tinten zoals ‘New Persian faded blue’ of ‘Atlantic Deep’ zijn goede alternatieven wanneer je budget het niet toelaat om echte Perzische tapijten, die soms wel tienduizenden euro’s kunnen kosten, aan te schaffen.

Dat de vintage vloerkleden trend een blijvertje is, bewijst de veelzijdigheid ervan wel. Welke variant je nu kiest, voor welke tinten je ook gaat en of je ‘m nu op de vloer legt of toch op tafel zoals in de bruine kroeg, je hebt geen virtual reality bril nodig om de schoonheid ervan in te zien.

Vintage vloerkleed grijs

Dat de vintage vloerkleden trend een blijvertje is, bewijst de veelzijdigheid ervan wel. Welke variant je nu kiest, voor welke tinten je ook gaat en of je ‘m nu op de vloer legt of toch op tafel zoals in de bruine kroeg, je hebt geen virtual reality bril nodig om de schoonheid ervan in te zien. De kleuren van vintage vloerkleden zijn prachtig om in je huis te hebben. Een hele populaire kleur die goed aanslaat in elk interieur is de kleur grijs. Een grijs vintage vloerkleed heeft een neutrale kleur, waardoor hij perfect tot zijn uitkomt in ieder interieur. Hierdoor kun je een grijs vintage vloerkleed combineren met bijna alle kleuren van het kleurenpalet. Ook heel mooi is een groen vintage vloerkleed. De groen in vintage vloerkleden voegen sfeer toe aan jouw interieur. Net als de grijze vintage vloerkleden hebben groene vintage vloerkleden de eigenschap dat ze perfect zijn te combineren met bijna alle kleuren, maar of je nu een grijs, groen of blauw vintage vloerkleed, een vintage vloerkleed voegt zeker wat toe aan jouw interieur.

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier haal de natuur in huis met jute & leuke ideeën voor een saaie muur.

Reacties:
Lupita:
I'd like to find out more? I'd care to find out some additional information. dildok3 - <a href="https://xvj3gsdfghhfies.link/tags/dildok3/">xvj3gsdfghhfies.link</a>,

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »