Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Vloerkleden aan de wand
Wooninspiratie / 11 Jun 2018

Vloerkleden aan de wand


“Vloerkleedje, vloerkleedje aan de wand- bij wie hangtie het mooiste van het land?”. Eeeeey- wacht eens even. Hier klopt iets niet. Spiegels- díé horen aan de wand. Of aan het plafond, wat je maar wilt. Maar vloerkleden -de naam zegt het toch al- horen op de vloer. Maar is ‘hoe het heurt’ niet helemaal jouw stijl? Lees dan zéker even deze blog door- cause this may be something you réally wand!

Je loopt het risico dat je jou ietwat judgy schoonmoeder weer de legendarische woorden “Goh, het is weer ‘ns wat anders’’ ontlokt, maar misschien is dat ook wel hetgeen waar je naar op zoek bent. Want het is natuurlijk ook wel een beetje bijzonder; zo’n vloerkleed aan de muur, maar wél bijzonder leuk!

Ten eerste omdat er door zo’n wandkleed gelijk meer levendigheid in de ruimte tot stand komt. Doordat je naast kleur en print ook materiaal aan de wand hangt, ontstaat er een dynamische soort diepte in de kamer. Hierdoor krijgt niet alleen het kunstitem aan de muur meer body- ook de rest van de kamer wordt gevuld.

Voor welke kamers is een wandkleed geschikt?

Neem bijvoorbeeld de slaapkamer. Door een vloerkleed aan de wand boven je bed te hangen, ontstaat er eenheid met het zachte van het bed en het knuffelbare van het kleed. Hang bijvoorbeeld een wollen vloerkleed boven je hoofd en je zult zien- het schaapjes tellen gaat je nog beter af.

Of de studeerkamer; een ruimte die allure verdient. Heb je nog niet genoeg kasten vol interessante boeken? Vul dan één muur met een mooi, inspirerend wandkleed. Denk aan een fascinerend chenille tapijt of een tijdloos Perzisch exemplaar. En dan proberen om niet enkel de wandkleden te blijven bestuderen. 

Vloerkleed voor aan de wand

Dan natuurlijk de kinderkamer. Hoeveel vriendjes kunnen nu zeggen dat ze een enorme leeuw of een horde dinosaurussen in de vorm van een kinderkamer vloerkleed aan de muur hebben hangen? En misschien ook wel het overwegen waard: de kindervloerkleden voorzien van astronauten, wolken, sterren, planeten en de maan passen misschien nog beter op het plafond! Heb je het vloerkleed dat voorheen in de babykamer lag inmiddels opgeborgen, omdat jouw kleine spruit helemaal niet meer zo klein is? Blaas dit kleed nieuw leven en gebruik het als muurdecoratie! Hup, uitrollen en het wandkleed ophangen!

Wandkleed woonkamer populairder dan ooit! 

Ook de woonkamer leent zich perfect voor de plaatsing van wandkleden. Misschien is een wandkleed woonkamer wel de meest populaire plek voor het ophangen van een wandkleed. En dat begrijpen we maar al te goed! Er is toch niets leuker dan een wandkleed woonkamer te bewonderen door al jouw gasten? Zo kun je bijvoorbeeld een mooie eenheid creëren met de stof of het kleurenpalet van de sofa. Maar ook het laten ontstaan van een contrast door het gebruik van uiteenlopende kleuren, materialen en prints kan uitermate verrassend werken. Een wandkleed woonkamer is ook de perfecte manier om dat kleedje van die onvergetelijke reis eíndelijk eens een plekje te geven. Telkens als je langsloopt, zul je weer herinnerd worden aan die bijzondere momenten van de vakantie. Zo worden de plekjes in huis binnen no time reden voor dagelijkse geluksmomentjes.

Een passend wandkleed ophangen tussen de rest van je wanddecoratie, creëert een bepaalde sfeer. Heb jij bijvoorbeeld een mooi reisverslag in de vorm van vakantiefoto’s en/of andere souvenirs aan jouw muur hangen? Plaatst ze nog meer in de context door er een wandkleed met een passende ambiance naast te hangen. Hierdoor ontstaat er een soort vakantiealbum in collagevorm aan de muur. Is dat geen wanderlust!

Natuurlijk kun je hetzelfde doen met familiefoto’s, abstracte kunst of de tekeningen van je 2-jarige neefje.

Dan natuurlijk de praktische kant van het verhaal. Hoe bevestig je de wandkleden aan de muur? Begin eerst met het verwijderen van eventuele vouwen in de het kleed. Bij voorkeur kun je het beste de achterkant van het kleed stomen met een strijkijzer. Behandel je liever de voorkant van het kleed? Wees dan voorzichtig en leg een doek van dunne stof tussen de oppervlakte van het kleed en het strijkijzer.

Een wandkleed ophangen

Daarna kan de boel aan de muur. Hiervoor bestaan twee mogelijkheden.

Manier 1: met Velcro-klittenband. Bevestig aan de achterkant van het kleed een brede reep klittenband en plak de andere kant op de muur. Zo kleef je het vloerkleed als het ware aan de muur. Voor extra stevigheid kun je beide stroken klittenband op een lat bevestigen en die aan de muur en aan het kleed bevestigen.

Manier 2: aan een gordijnenroede. Creëer aan de bovenkant van het kleed een zogenoemde tunnel door een stuk stof om te draaien en vast te zetten. Hierdoor steek je de gordijnenroede en bevestig je het geheel aan de muur d.m.v. het bijbehorende ophangsysteem. Wanneer je merkt dat het wandkleed niet helemaal in balans is, kun je ook aan de onderkant een tunnel maken en hier een stok in steken zodat het geheel mooi strak blijft hangen.

Wandkleed

Vloerkleed aan de muur goes way back! 

Wandkleden, eigenlijk is het niets nieuws. Al vroegâh hingen de muren van menig kasteel vol met geweven tapijten versiert met verschillende prints en patronen. In de begintijd vooral om de kou en tocht van de muren tegen te houden, later werd de schoonheid ervan steeds belangrijker en ontpopten wandkleden zich tot luxe, pompeuze kunstuitingen. Maar niet alleen hielden de wandkleden geheime, adellijke perikelen binnenmuurs- ze hadden ook een akoestische werking op muziek. Wanderful!

Heb jij nu ook zaken waarvan je denkt dat hoeft verder niemand ten gehore te komen, -bijvoorbeeld in het geval van de spiegel aan het plafond- overweeg dan eens een wandkleed aan de muur. Maar ook als je verder niks te verbergen hebt, is zo’n vloerkleed aan de muur eigenlijk een superidee. Zie het uitlezen van deze blog als teken aan de wand- en ga ervoor!

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier de vloerkledengeschiedenis en een rozenkelim vloerkleed

Reacties:
Steffie:
Hi Jaike. Deze is niet meer te koop, dus helaas kan ik je hier niet mee helpen. Groet, Steffie - Volero
Jaike:
Ik zie op de 4e foto een blauw met wit kleed, soort zon die in de zee zakt. Kunt u mij vertellen waar ik dat kleed kan vinden op de site? Of is die niet meer te koop?
Gwen:
Hi Sifra, naast spijkers is het misschien mogelijk om met plakspijkers of klittenband te werken? Echter is het afhankelijk van het gewicht van het jute kleed. Een andere tip is met visdraad en een posterrail. Echter is dat afhankelijk van de kwaliteit van het jute. Mocht u het uitgevoerd hebben, stuur gerust een foto altijd leuk om te zien! Succes!
Sifra:
Ik heb precies hetzelfde juten vloerkleed als op de eerste foto (bloemvormig) die ik ook boven het bed wil hangen. Kan iemand mij vertellen hoe je dat het beste kunt doen?
Mildred Feliksdal:
Dank u wel voor de tips. Ik heb zelf een tapijt geborduurd van wol. Het tapijt is 1.88x1,24cm.
Hij is volgens mij te zwaar om met velcro op te hangen.
Maar de tip om het met roeden op te hangen lijk me wel een goed idee.

vriendelijke groet,
Mildred

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »