Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Interieurtip - Waar moet je op letten bij de grootte van een vloerkleed
Wooninspiratie / 22 Feb 2017

Interieurtip - Waar moet je op letten bij de grootte van een vloerkleed


Waar moet je aan denken bij het kiezen van de grootte van een vloerkleed? In onze blog interieurtips geven wij jou een idee om van een zithoek een groter en rustiger geheel te maken. Benieuwd welke formaten van een vloerkleed geschikt zijn voor jouw woonkamer? Lees dan de blog door.

Groot vloerkleed | Waar moet je op letten?

De vorm en de afmeting zijn een belangrijke eerste stap bij de keuze van je vloerkleed. Als je een vloerkleed aanschaft voor de zithoek zorg er dan voor dat het vloerkleed een stukje onder de bank en/of fauteuils ligt. Dit zorgt ervoor dat de zithoek een groter en rustiger geheel is. Een te klein vloerkleed zorgt namelijk voor het tegenovergestelde effect, de ruimte kan hierdoor kleiner ogen dan dat hij daadwerkelijk is.

Een groot vloerkleed heeft de eigenschap dat het goed tot zijn recht kan komen in een omgeving met voldoende ruimte. Vaak is dit een woonkamer of een slaapkamer, maar ook een tuin biedt voldoende ruimte aan om een buiten vloerkleed te plaatsen. Zo is een xxl buitenkleed heel populair voor een erf of grote tuin. De xxl buitenkleden hebben een lengte van ruim 4 meter. Dit is even lang als een witte haai! Ook binnenshuis komen deze xxl vloerkleden terug. Voor een grote woonkamer, eetkamer of slaapkamer is een groot vloerkleed heel populair.

De grootte van jouw vloerkleed is afhankelijk van jouw interieur. Heb jij een grote woonkamer of grote slaapkamer, dan past een groot vloerkleed ook beter. Dit wil niet zeggen dat je nooit een klein vloerkleed in een grote ruimte kan plaatsen, want ook kleinere vloerkleden kunnen geplaatst worden in een grote ruimte. Hier is het belangrijk dat je het vloerkleed plaats onder meubels, die passen bij het formaat vloerkleed.

Soorten vloerkleden

Er zijn tig soorten vloerkleden. Zo kun je kiezen uit een vloerkleed met een natuurlijk materiaal. Neem bijvoorbeeld een wollen vloerkleed of een jute kleed. Deze vloerkleden hebben de eigenschap dat zij 100% natuurlijk zijn. Een natuurlijk vloerkleed in huis voegt ook een natuurlijk karakter toe in jouw interieur. Daarnaast heeft ieder natuurlijk materiaal zijn positieve werking op de omgeving. Zo is een jute vloerkleed qua uiterlijk sterk en een wollen vloerkleed lekker zacht.

Naast het materiaal wordt er ook gekeken naar de kleur van het vloerkleed. Heb jij een lievelingskleur? Dan is het voor de hand liggend om een vloerkleed te kiezen op basis van jouw lievelingskleur. Naast de kleur kun je ook een vloerkleed kiezen op basis van jouw interieur. Is alles in jouw interieur rood? En je bent van plan om een paars vloerkleed te nemen, dan sluit dit minder aan dan een rood vloerkleed. Uiteraard zijn er kleuren die goed samengaan met rood. Neem bijvoorbeeld wit. Een wit vloerkleed heeft als kleur wit, wat eigenlijk geen kleur is, maar heeft als karakter dat het goed samengaat met bijna alle kleuren van de regenboog.

Ook het design van het vloerkleed kan voor jou een moeilijke zijn, want wil jij een vloerkleed met sterren of ben jij toch iemand die liever houdt van een vloerkleed met bloemen? Keuzes zat! Bij het kiezen van het motief van een vloerkleed, bepaald met name je karakter en het interieur de keuze. In een slaapkamer waar jij manen op het plafond hebt hangen, sluit een sterren vloerkleed goed op aan. Uiteraard passen motieven in ieder interieur.

Een vloerkleed maat kiezen

Uiteraard kun je naast het materiaal, de kleur en het design ook kiezen uit de maat van een vloerkleed. Een vloerkleed maat kiezen kan soms lastig zijn, want net als kleuren, designs en materialen zijn er tig mogelijkheden. Net genoemd de grootte van het vloerkleed is afhankelijk van een aantal factoren. Als woonkamer vloerkleed kun je denken aan maten boven de 160x230cm of 170x240cm. Qua formaten zijn deze twee formaten het begin van de grotere vloerkleden, die je het beste kunt plaatsen in bijvoorbeeld een woonkamer.

Een ander groot factor is grootte van jouw omgeving. Wil jij het vloerkleed plaatsen in een slaapkamer? Echter is de slaapkamer niet groot genoeg om een groot vloerkleed te plaatsen. Dan kun je denken aan kleinere formaten, die wel goed passen in een slaapkamer. Populaire maten voor in een slaapkamer zijn 120x170cm en 140x200cm. Qua afmeting zijn deze maten kleiner dan grote, maar weer groter dan de kleine vloerkleden. Doordat de afmetingen voorzien zijn in een categorie, kun je gemakkelijk kijken welke afmetingen voldoen aan jouw interieur. Een vloerkleed maat kiezen hoeft dan ook niet moeilijk te zijn!

Een vloerkleed maat kiezen kun je doen op basis van de afmetingen en de omgeving. Maar heb jij ooit overwogen om een rond of vierkant vloerkleed te nemen? Deze type vloerkleden hebben als kenmerk dat zij rechte lijnen kunnen doorbreken of ruimte kunnen besparen. Ronde varianten zijn anders dan de rechte lijnen die we gewend zijn in een interieur. Anders dan anders, maar doorbrekend! Een vierkant vloerkleed heeft als kenmerk dat iedere zijde even lang is. Dit betekent dat je dit vloerkleed gemakkelijk in een hoek kan plaatsen, waardoor je gemakkelijk een zit hoek kan creëren, maar tegelijkertijd ruimte kan besparen doordat er ruimte over is en de rest van de omgeving.

TIP: plak de vorm en afmeting van de maat die je in gedachte hebt eens af op de vloer met bijvoorbeeld schilders-tape. Zo krijgt u een beter beeld van het effect wat het vloerkleed zal gaan hebben.

Voerkleed op maat laten maken

Een vloerkleed maat kiezen kan voor sommige het lastigste obstakel zijn bij een vloerkleed. Het kan weleens voorkomen dat jij een maat vloerkleed zoekt, die er juist niet tussen staat. Dan kun je altijd een vloerkleed op maat laten maken. Een vloerkleed op maat laten maken heeft als voordeel dat jij jouw gewenste maat kan laten maken. Veel mensen meten namelijk eerst de omgeving op om te kijken welke formaat voor hun het beste uitkomt in hun interieur.

Natuurlijk meten veel mensen van tevoren hun omgeving op, waar eventueel een vloerkleed geplaatst kan worden. Een vloerkleed maat kiezen is voor de meeste dan ook makkelijk weggelegd, omdat hun gewenste maat er tussen staat. Dit komt doordat standaardmaten juist voor de meeste goed uitkomen. Bij een groot vloerkleed kan het soms wel eens voorkomen dat het 5 cm te lang kan zijn of 5cm te klein, waardoor deze groep een vloerkleed op maat laten maken.

Op zoek naar interieuradvies?

“Met kleine veranderingen zoals bijvoorbeeld een nieuwe indeling, gebruik van kleur, toevoeging van woonaccessoires zoals vloerkleden, bijzettafels en lampen heeft u snel een groot resultaat wat ervoor zorgt dat u huis een echt thuis wordt”. Heeft u interieur advies nodig? Neem dan eens contact op met de klantenservice van Volero, zij kunnen uw een passend advies geven, waarmee u veel sneller geholpen wordt.

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »