Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Hoe kies je het juiste vloerkleed?
Wooninspiratie / 24 Apr 2019

Hoe kies je het juiste vloerkleed?


In deze blog neem ik je graag mee met een aantal factoren die bepalen wat voor jou het juiste vloerkleed is. Want hoe kies je het juiste vloerkleed? Ons aanbod is groot en je wil toch graag een vloerkleed dat aan al je eisen voldoet.

Kies met deze tips het juiste vloerkleed

Uiteraard is de uitkomst van het perfecte vloerkleed afhankelijk van je eigen smaak: wat vind je mooi en bij welke kleuren voel jij je prettig? Maar daarnaast zijn er nog een aantal factoren die je niet moet vergeten bij je selectieproces.

#1 Grootte van je vloerkleed

Misschien de meest voor de hand liggende factor. Toch zien we vaak ‘Binnenkijken bij’ foto’s waarbij een te klein vloerkleed is neergelegd. Het is niet alleen onhandig, maar het laat je huis een stuk kleiner lijken. Het is veel mooier als het kleed groter is en als het ware als dienblad fungeert voor je meubels. Het laat meubels met elkaar verbinden. Een te klein vloerkleed dat alleen onder je salontafel ligt oogt echt minder stylish.  

#2 Soort ondervloer

Waar ga je jouw nieuwe vloerkleed neerleggen? Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming? Niet elk vloerkleed is bestemd voor een vloer met vloerverwarming. De ondervloer is een belangrijke factor bij het uitzoeken van je nieuwe vloerkleed. Heb je bijvoorbeeld een hele gladde vloer of een tegelvloer met grove voegen? Dan raden we je echt een onderkleed aan voor het behoudt van je vloerkleed. Je wil niet dat je de tegels in je vloerkleed gaat zien.

#3 Doelstelling vloerkleed

Gaat je vloerkleed in de slaapkamer liggen? Of juist onder een eettafel? In je slaapkamer wil je misschien een hoogpolig vloerkleed zodat je warme voeten hebt bij het opstaan, waar je misschien kruimels van de eettafel gemakkelijk wil kunnen opzuigen onder de eettafel. Daarom raden we voor onder de eettafel juist een ‘plat’, oftewel een vloerkleed zonder pool, aan.

Kijk dus vooraf welke functie het vloerkleed moet hebben: 

  • Uitstraling en styling, bijvoorbeeld in de woonkamer
  • Warme en zachtheid aan de voeten, bijvoorbeeld in de slaapkamer
  • Dempen van geluid, bijvoorbeeld in een appartement
  • Zachte ondergrond, bijvoorbeeld voor de kinderkamer

#4 Materiaal vloerkleed

Sommige mensen willen graag een vloerkleed van natuurlijke materialen; zoals een wollen vloerkleed of een jute vloerkleed. Maar wat als je allergische bent? Geen probleem! De techniek achter synthetische vloerkleden is zo goed dat een polypropeen of kunstvezel vloerkleed ook super zacht is. Natuurlijke vloerkleden zijn over het algemeen duurder dan synthetische vloerkleden.

Daarnaast kunnen natuurlijke materialen alleen binnen gebruikt worden. Synthetische materialen zoals Polyamide en Polyester verkleuren nauwelijks en kunnen vaak ook buiten gebruikt worden. 

Het je na het lezen van dit artikel nog steeds twijfel over het kiezen van een vloerkleed? Onze stylisten helpen je graag verder. 

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »