Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden
Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden
Designer vloerkleden
Wooninspiratie / 11 Feb 2020

Designer vloerkleden


Een exclusief vloerkleed kopen is een opgave, het is alsof je kunst in huis haalt. Daarom: een gids in designer vloerkleden! Louis de Poortere, Elle Decor en Gínore zijn een aantal designer vloerkleden met vele bijzondere details. Wil jij ook een exclusief tapijt in je interieur? Schaf een designer vloerkleed aan; tapijten waar veel aandacht en ambacht in zit. Zo’n blikvanger, met liefde ontworpen, is iedere cent meer dan waard. Welke merken en designer vloerkleden zijn er verkrijgbaar op Volero? Wat maakt ze nou zo exclusief? Een kijkje in de keuken van designer tapijten en de ontwerpers.

Louis De Poortere vloerkleden 

De stijl items van Louis De Poortere vinden hun oorsprong in Vlaardingen. De geweven vloerkleden door de Vlaming Louis De Poortere gooiden namelijk hoge ogen. Zo hoog, dat hij zijn markt verder heeft uitgebreid naar buiten België. Geïnspireerd op de jaren zestig ging hij te werk. Zijn filosofie? Hij wil ‘meer dan een tapijtfabriek zijn’. 

Dat zijn vloerkleden eruit spatten, moge duidelijk zijn. Zijn Oosterse design met authentieke patronen vallen op. De vloerkleden van Louis De Poortere zijn kleurrijk, met meerdere tinten. Beter gezegd: tapijten. De tapijten van Louis De Poortere zijn vaak vintage. Vernieuwende patronen en prints met veel details zijn te zien op de karpetten van kwaliteit. De patronen worden ook wel ‘Astec’ genoemd. Ontwerper Louis De Poortere combineert graag felle kleuren met elkaar: blauw, rood, groen en geel. Sommige van zijn kleden lijken net op klassieke tekeningen, waar hij recent nog lijnen op heeft gezet. Het kan allemaal. 

elle decor vloerkleed

De tapijten van ELLE Decor

De kleden van ELLE Decor verdienen een plek op de (voor)grond. ELLE Decor is een vloerkleden-merk afkomstig uit Amerika. De naam verklapt het misschien al maar het merk ELLE Decor is onderdeel van het ELLE magazine. Zie hebben een woondecoratie lijn ontworpen: ELLE Decor. Het resultaat? Een eigen collectie aan woonartikelen, waaronder vloerkleden.

ELLE Decor verrast. Scandinavische tapijten en perfecte Patchwork kleden sieren ieder huis. De vloerkleden hebben een kunstzinnige sfeer over zich heen. Niet voor niets zijn het designer vloerkleden. Modern en neutraal zijn woorden dat de kleden van het merk typeert. Soms oogt het net alsof er een brush over het kleed is gehaald. Door het neutrale kleurgebruik stralen de tapijten rust uit. Wil jij een moderne tapijt, die rust uitstraalt en een designer look heeft? Overweeg een tapijt van ELLE Decor! Een leuk feitje: de tapijten komen veelal uit de ‘curious’ collectie’ - voor de nieuwsgierige styling enthousiastelingen.

ginore vloerkleed

Gínore vloerkleden

De vloerkleden uit de collectie van Gínore zijn gemaakt met een speciale weeftechniek uit België. Het wordt ook wel jacquard weven genoemd. Unieke patronen en een mix van verschillende tinten worden ermee omgetoverd tot een tapijt. De basis van de Ginore collectie is de Acryl vezel, de vezel is sterk en de kleur blijft lang mooi. De kleden die het Gínore label dragen zijn laagpolig. De patchwork en moderne vloerkleden van Gínore zijn voorzien van pasteltinten. Je moet af en toe goed kijken of het een vloerkleed is, of dat het tegels lijken. De kleden zijn opgedirkt met barok, geometrische vormen en ruiten. De Gínore tapijten stralen een en al licht uit. Wie wil zo’n eyecatcher nou niet in huis?

Designer vloerkleden zijn van hoge kwaliteit met duurzame designs. Wil jij ook een modern design op jouw vloer hebben liggen?

Je weet in ieder geval zeker: de design kleden van deze ontwerpers en merken vallen op. 

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier zwart/wit vloerkleden in de babykamer en het beste van 2019

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »