Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
De 5 voordelen van een Rond Vloerkleed
Wooninspiratie / 28 Apr 2020

De 5 voordelen van een Rond Vloerkleed


Heb je ooit overwogen om een vloerkleed te nemen in jouw huis? Een vloerkleed van zichzelf zorgt voor extra sfeer in het huis. Het is daarom niet raar dat je bij het opfleuren van je huis bij een vloerkleed uit komt. En toen kwam de belangrijke vraag: ‘waarom zou ik een rond vloerkleed nemen?’. Om op deze vraag antwoord te geven, hebben wij een aantal voordelen op een rijtje gezet waarom jij een rond vloerkleed moet nemen.

Doorbreek een vierkante en rechthoekige ruimte met een rond vloerkleed

Over het algemeen hebben we vaak meubels van een vierkant of een rechthoekig formaat. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige salontafel, een vierkante tv, een rechthoekige bank of een groot vierkante kast. Zelfs je woning is rechthoekig of vierkantig! Een rechthoekige vloerkleed zou er natuurlijk mooi tussen staan, maar het zorgt wel voor minder contrast. Een rond vloerkleed daarentegen doorbreek de hoekige ruimte van je woning en zorgt voor een fijn en gezellig geheel.  

Een rond vloerkleed voor een ronde interieur

Nu vraag je jou vast af hoe het zit met een ronde interieur. Je hebt thuis een ronde salontafel, een ronde kast, een ronde bank en een ronde eettafel. Hoewel een ronde vloerkleed de hoekige ruimte doorbreekt, doorbreekt een rechthoekige vloerkleed niet een ronde interieur. Een rechthoekige vloerkleed onder een ronde tafel zou geen perfecte match zijn. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is, want een vierkante vloerkleed onder een ronde tafel staat er juist mooi onder!

Een ronde jute vloerkleed voor een natuurlijke karakter

Welk vloerkleed moet ik dan nemen? Er zijn tig mogelijkheden aan ronde vloerkleden, maar een hele populaire ronde vloerkleed is de jute vloerkleed. De Jute vloerkleed staat bekend om zijn natuurlijke karakter. Het komt namelijk uit Corchorus plant en wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt om vloerkleden mee te maken. Dit 100% natuurlijke vloerkleed zorgt voor een stoere uitstraling, het past in elk interieur, het is duurzaam, sterk en recyclebaar. Daarom is een natuurlijke jute vloerkleed ideaal als ronde vloerkleed.

Super veel variatie mogelijk en geluiddempend!

Naast de ronde jute vloerkleed zijn er nog tal van andere mogelijkheden, maar waar moet je opletten? Een vloerkleed heeft een geluiddempende eigenschap. Dit wordt bepaalde door de dikte van een vloerkleed. Een rond hoogpolig vloerkleed zal dus meer geluid opnemen, waardoor het geluid in je huis zal afnemen. Naast de geluiddempende eigenschap van een hoogpolig vloerkleed komen de ronde vloerkleden voor in verschillende maten. Een populair grote maat voor ronde vloerkleden zijn de 190 en 200cm ronde vloerkleden. Een ander populaire maat zijn de 100cm ronde vloerkleden. Tal van mogelijkheden dus!

Een rond kinderkleed voor de kids

Ronde vloerkleden hebben een speelse eigenschap in je woning. Een ronde meubel komt minder vaak voor dan een rechthoekige of een vierkante meubel. Het ronde vloerkleed wordt het oogpunt van jouw woning. Het speelse karakter van ronde vloerkleden gaan ook goed samen met kinderen! Een rond kinderkleed past dan ook goed in een kinderkamer. Een rond kinderkleed komt voor in leuke varianten. Zo kun je een dier hebben op het rond kinderkleed, maar ook een voetbal is leuk als rond kinderkleed.

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier 5 tips om je huis schoon te houden en de trend van 2020.

Reacties:
Olga Boskemper:
Is jute een stof die een beetje goed te reinigen is en geen krabmat voor katten
Nel:
Prima tips, wij hebben een ovale salontafel en staat daar ook een rond kleed onder??

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »