21-04-2021 · 4 min. leestijd

Alles wat je wilt weten over buitenkleden!

Het maakt echt helemaal niets uit hoe groot of klein jouw tuin, dakterras of balkon is; voor elke buitenruimte bestaan er geschikte buitentapijten. We beginnen bij het balkon of dakterras. Hier is (natuurlijk afhankelijk van jouw situatie) vaak een wat lang en smal buitentapijt het beste op zijn plek. Een balkonkleed is dan een perfecte keuze om wat extra sfeer te creëren en lekker bij te relaxen.

Buitentapijten van klein naar groot

Ons aanbod in buitenkleden is enorm; en daar kunnen de XXL buitentapijten natuurlijk niet in ontbreken. De XXL buitenkleden zijn perfect voor onder de eettafel als jij houdt van tafelen met de gehele familie op het terras. Ook als je een heerlijke grote loungeset hebt is het XXL buitentapijt een hele sfeervolle toevoeging aan jouw zithoek. Buitentapijten creëren namelijk de huiselijkheid die jij binnenshuis gewend bent en kunnen zorgen voor meer eenheid van jouw buitenruimte.

buitenkleed-rond buitenvloerkleed

Terras tapijten; kleuren, vormen en prints

Ook weer eens toe aan iets nieuws in jouw tuin, terras, loungehoek of andere buitenruimte? Het aanbod in terras tapijten is zoals we eerder aangaven ontzettend groot en dus is er voor iedereen wel een passende kleur, vorm of print beschikbaar. 

Geef jouw tuin een zomerse en trendy uitstaling met bijvoorbeeld een geel buitenkleed met daarop een uniek patroon. Als je op zoek bent naar terras tapijten met een wat luxere uitstraling, dan raden wij jouw aan om ons aanbod in grijze buitenkleden te bekijken. De neutrale kleur zorgt ervoor dat deze terras tapijten geschikt zijn voor iedere buitenstijl.

Veel mensen zijn fan van de rechthoekige buitenkleden, maar wist jij dat de buitenkleden van tegenwoordig in allerlei vormen te verkrijgen zijn? Jij kunt bijvoorbeeld denken aan ronde vloerkleden waarmee jij jouw hoekige buitenmeubels op unieke wijze met elkaar kunt verbinden. Gaat jouw voorkeur uit naar een sfeervolle zithoek in de hoek van jouw tuin? Dan is jouw ideale match wellicht een buitenkleed met een vierkant vorm. Vierkante buitenkleden komen namelijk erg goed tot hun recht in de hoeken van de tuin.

Prints zijn erg bepalend voor de sfeer die jij wilt creëren in jouw buitenruimte. Wil jij graag een oase van rust in jouw tuin dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een vintage of oriëntaalse print. Er is voor ieder wat wils; een effen, geruite of Scandinavische print, alles is mogelijk!

vloerkleed-voor-buiten

Tapijt outdoor – tips van ons! 

Ben je nog niet (goed) bekend met outdoor tapijten, dan hebben wij nog wat tips voor jou zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf. Een tapijt outdoor ligt natuurlijk in de buitenlucht en zal verschillende weertypen gaan meemaken. Wij hopen natuurlijk dat dit voornamelijk veel zonnige dagen zullen zijn, waarop jij lekker kunt relaxen in de tuin. Dan is het belangrijk dat het outdoor tapijt dat jij aanschaft uv-bestendig is, zodat de kleur van het tapijt niet snel zal verkleuren.

Omdat het tapijt outdoor wel tegen een stootje moet kunnen is het belangrijk om te kiezen voor een sterk tapijt van hoge kwaliteit. Onze tip is een tapijt van polypropyleen. Dit materiaal is niet alleen van hoge kwaliteit waardoor het lang meegaat, maar voelt ook nog eens zacht aan!

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar ons aanbod in buitenkleden en ben je benieuwd naar onze toppers? Wij hebben speciaal voor jou een top 10 buitenkleden samengesteld om jouw keuze nog makkelijker te maken!  Ons gehele aanbod in vloerkleden is natuurlijk te vinden in onze webshop!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!