19-08-2019 · 2 min. leestijd

Vloerkleed geschikt voor de eethoek

Als je aan een vloerkleed denkt, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan een vloerkleed onder de bank en de salontafel. Maar, steeds vaker zien we prachtige vloerkleden in de eethoek liggen. Je eethoek een make-over geven? Met een vloerkleed voor onder de eettafel maak je deze ruimte ineens heel stijlvol. Voor je het weet wil je nergens anders meer zitten! Ben je van plan een vloerkleed voor de eetkamer aan te schaffen? Hieronder lees je alle tips voor een vloerkleed voor de eethoek.

Materiaal vloerkleed geschikt voor de eethoek

De eethoek is een plek waar, logisch, gegeten wordt. Maar, daarnaast wordt deze ruimte vaak ook gebruikt door kleine kinderen om te knutselen en te knoeien. Het is dan erg belangrijk om goed na te denken over het materiaal van je toekomstige vloerkleed voor de eethoek. Niet alle materialen zijn even gemakkelijk te reinigen. Met kleine kinderen zal om die reden een buitenkleed ideaal zijn voor in de eetkamer. Een buitenkleed?! Ja, een buitenkleed is gemaakt van een soort plastic, polypropyleen, waardoor vlekken en vocht super makkelijk te verwijderen zijn, zodat een buitenkleed door weer en wind gebruikt kan worden. Maar wie zegt dat je een buitenkleed niet voor de eethoek kunt gebruiken? Naast een vloerkleed van polypropyleen kan een plat geweven katoenen vloerkleed ook goed onder een eettafel. Het is iets kwetsbaarder voor vlekken, maar zonder kleine kinderen in huis zal dat niet veel uitmaken. Het is hoe dan ook belangrijk om te gaan voor een materiaal en weeftechniek die het schuiven van stoelen en tafel aan kunnen.

vloerkleed eethoek

Gladde eetkamer vloer: antislip vloerkleed

Heb je een gladde vloer in de eetkamer zoals laminaat of hout? Vergeet geen antislip-vloerkleed aan te schaffen. Je wil natuurlijk geen struikel- en glijd partijen in de eethoek. Een anti-slip vloerkleed zorgt ervoor dat jouw vloerkleed blijft liggen waar hij moet liggen en is vooral met kleine kinderen een aanrader.

Ruimte eethoek

Afhankelijk van je ruimte heeft Volero een breed aanbod aan vormen en maten vloerkleden die geschikt zijn voor de eethoek. Ook de vorm van de eettafel speelt hierbij een belangrijke rol. Heb je een ruime eetkamer met een ronde eettafel? Dan kan een rond vloerkleed hier prachtig bij staan. Afhankelijk van je smaak, kan een rechthoekig of vierkant vloerkleed de ronde vormen ook goed breken.

Toch opzoek naar een ander vloerkleed? Kijk dan eens bij onze prachtige wollen vloerkleden.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!