24-04-2019 · 2 min. leestijd

Speelkleed: Waar moet je rekening mee houden?

Een baby speelkleed is voor de ontwikkeling van je kleintje een hele waardevolle aanvulling op al het andere speelgoed! Maar waar moet je nou precies rekening mee houden bij de aanschaf van een speelkleed baby? Je leest het in deze blog!

Een passend speelkleed baby voor jouw kleintje!

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het uitzoeken voor een speelkleed. Denk hierbij aan de prijs, ruimte en de leeftijd van je kroost. Ben je opzoek naar een baby speelkleed of een kindervloerkleed?

Vanaf welke leeftijd een speelkleed voor jouw baby?

Eigenlijk kun je al vanaf dag één een speelkleed als ondergrond gebruiken voor jouw baby. In het begin is het vooral een zacht en veilig plekje voor je pasgeboren kleintje om te liggen en te wennen aan de wereld om zich heen. Vanaf ongeveer drie maanden beginnen baby's echt interesse te tonen in hun omgeving en kunnen ze op het baby speelkleed lekker rollen, grijpen naar speeltjes en hun nekspieren versterken tijdens tummy time. En voor je het weet, verandert dat speelkleed in een kleurrijke ontdekkingsplek waar je kleintje kan kruipen, zitten en spelen. Wanneer je baby zich verder ontwikkelt, is een foam puzzelmat een leuke aanvulling! Hiermee leert een baby spelenderwijs en worden de zintuigen geprikkeld.

Een baby speelkleed in groot en klein

Een baby speelkeed bestaat in verschillende soorten en maten. Hoewel de meeste kinderkleden gemaakt zijn van super zacht polyamide of polypropyleen zijn kinderkleden in verschillende afmetingen te krijgen, zoals 80x150cm, 120x170cm en 160x230cm. Naast de luxe in verschillende maten is er ook de luxe van gemak! Je maakt de baby speelkleden namelijk gemakkelijk schoon met de stofzuiger of tapijtreiniger en je kleine kan er weer op los spelen!

foam-puzzelmat speelmat

Baby speelkleed in de woon of babykamer?

Wat voor speelkleed baby je kiest hangt natuurlijk heel erg af van de ruimte waarin deze komt te liggen. Ga je voor een speelkleed in de babykamer, of juist in de woonkamer zodat je je kleine spruit goed in de gaten kunt houden? We kunnen ons voorstellen dat, als je voor een kleed in de woonkamer gaat, je wilt dat deze wat stijlvoller is. je hebt in dit geval keuze uit een ruim assortiment baby speelkleden met schattige, maar toch stijlvolle designs. Toch heeft jouw kleintje veel baat bij een lekker gek en kleurrijk vloerkleed om zo de zintuigen te stimuleren. Ook hiervoor kan je kiezen uit verschillende vrolijke, gek gekleurde speelkleden. Ook voor verschillende grootte ruimtes passen weer andere afmetingen kleden, daarnaast zijn speelkleden in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, waardoor er altijd wel één is die bij jouw wensen past!

Kindervloerkleed voor kleuters en peuters

Zodra je kids de leeftijd hebben bereikt dat zij zelfstandig kunnen spelen is het tijd voor een kindervloerkleed! Er bestaan veel kindervloerkleden waarmee je écht kunt spelen, zoals met een autobaan of hink-stap-sprong design. Zo heb je echt geen kind aan ze! Een kindervloerkleed moet weer aan andere eisen voldoen dan een speelkleed baby, zoals een zacht maar slijtvast materiaal zodat je kleintjes onbezorgd kunnen spelen! 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!