24-04-2019 · 2 min. leestijd

Speelkleed: Waar moet je rekening mee houden?

Een baby speelkleed is voor de ontwikkeling van je kleintje een hele waardevolle aanvulling op al het andere speelgoed! Maar waar moet je nou precies rekening mee houden bij de aanschaf van een speelkleed baby? Je leest het in deze blog!

Een passend speelkleed baby voor jouw kleintje!

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het uitzoeken voor een speelkleed. Denk hierbij aan de prijs, ruimte en de leeftijd van je kroost. Ben je opzoek naar een baby speelkleed of een kindervloerkleed?

Een baby speelkleed in groot en klein

Een baby speelkeed bestaat in verschillende soorten en maten. Hoewel de meeste kinderkleden gemaakt zijn van super zacht polyamide of polypropyleen zijn kinderkleden in verschillende afmetingen te krijgen, zoals 80x150cm, 120x170cm en 160x230cm. Naast de luxe in verschillende maten is er ook de luxe van gemak! Je maakt de baby speelkleden namelijk gemakkelijk schoon met de stofzuiger of tapijtreiniger en je kleine kan er weer op los spelen!

Baby speelkleed in de woon of babykamer?

Wat voor speelkleed baby je kiest hangt natuurlijk heel erg af van de ruimte waarin deze komt te liggen. Ga je voor een speelkleed in de babykamer, of juist in de woonkamer zodat je je kleine spruit goed in de gaten kunt houden? We kunnen ons voorstellen dat, als je voor een kleed in de woonkamer gaat, je wilt dat deze wat stijlvoller is. je hebt in dit geval keuze uit een ruim assortiment baby speelkleden met schattige, maar toch stijlvolle designs. Toch heeft jouw kleintje veel baat bij een lekker gek en kleurrijk vloerkleed om zo de zintuigen te stimuleren. Ook hiervoor kan je kiezen uit verschillende vrolijke, gek gekleurde speelkleden. Ook voor verschillende grootte ruimtes passen weer andere afmetingen kleden, daarnaast zijn speelkleden in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, waardoor er altijd wel één is die bij jouw wensen past!

zacht kinderkleed huggy zacht speelkleed dex road

Match een baby speelkleed bij leeftijd!

Het klinkt misschien gek, maar ook de leeftijd van je baby is belangrijk voor de keuze van een speelkleed baby. De échte kleintjes tot 3 maanden hebben nog geen echt speelkleed nodig. Baby’s uit deze leeftijdscategorie hebben vooral baat bij een lekker zacht, hoogpolig kleed waarop zij lekker kunnen liggen en met de handjes en voetjes kunnen voelen zoals bijvoorbeeld een Huggy kinderkleed. Vanaf 3 maanden ontwikkeld jouw kindje zijn of haar gezichtsvermogen. Dit is dus hét moment om een leuk speelkleed aan te schaffen om zo de zintuigen lekker te prikkelen. Gegarandeerd speelplezier! Later kun je speelkleden met prints van bijvoorbeeld brandweer, bootjes of dieren gebruiken bij de visualisatie van verhaaltjes.

Kindervloerkleed voor kleuters en peuters

Zodra je kids de leeftijd hebben bereikt dat zij zelfstandig kunnen spelen is het tijd voor een kindervloerkleed! Er bestaan veel kindervloerkleden waarmee je écht kunt spelen, zoals met een autobaan of hink-stap-sprong design. Zo heb je echt geen kind aan ze! Een kindervloerkleed moet weer aan andere eisen voldoen dan een speelkleed baby, zoals een zacht maar slijtvast materiaal zodat je kleintjes onbezorgd kunnen spelen! 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!