24-03-2020 · 1 min. leestijd

Lang genieten van je buitenkleed doe je zo!

Helemaal de trend van nu; een buitenkleed. Buiten vloerkleden zijn onwijs populair en dat is logisch! Want waarom zou je alleen binnen je vloer stijlen?!

Een buiten vloerkleed wordt ook wel een tuinkleed, buitenkleed of buitentapijt genoemd. Het woord zegt het al: een vloerkleed voor buiten. Buitenvloerkleden worden gemaakt van polypropyleen, dit maakt ze weerbestendig. Om zo lang mogelijk te genieten van je buitenkleed hebben we enkele tips voor je: 

Tip #1  Naar binnen in de winter

Het is misschien niet zo leuk in de winter. Maar net zoals het aan te raden is om je tuinset in de winter binnen te zetten, is het aan te raden om je buitenkleed aan het eind van de zomer op te rollen. Door je buitenkleed in de winter binnen te zetten zal de levensduur van het buitenkleed aanzienlijk langer zijn. Kleine moeite, lang plezier! 

Tip #2 Bescherm tegen de zon

Ja, een buitenkleed kan tegen de zon. Buitenkleden worden gemaakt van Polypropyleen. Dit materiaal staat bekend om zijn robuustheid en slijt minder snel. Toch is het aan te raden om je buitenkleed niet in de volle zon te leggen. Zo blijft de dichtheid van de kleur zo lang mogelijk mooi en puur! 

Tip #3 Veilig schoonmaken

Is je buitenkleed vies? Laat hem eerst even opdrogen. De meeste viezigheid kan je er vanaf kloppen. Gebruik desnoods een stofzuiger voor het kleinere grofvuil. Heb je echt een flinke vlek? Mix wat afwasmiddel met water en gooi dit over het vloerkleed. Ga niet met een staalborstel aan de slag, hiermee kan je de garen kapotmaken. Niet wrijven, maar deppen is hierin de clue.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!