Welk vloerkleed is geschikt voor onder de eettafel?

Lag een vloerkleed voorheen niet alleen in de woonkamer in het zitgedeelte? Dat klopt, en wat ons betreft een verloren periode! Een vloerkleed is echt niet alleen geschikt voor de zithoek. Het kan ons dan ook niet gek genoeg. Hoe meer, hoe beter! Waar er een ruimte is met een grote oppervlakte aan kale vloer, kan een vloerkleed worden neergelegd. Of je nu gaat voor een vloerkleed voor bij de bank of voor een vloerkleed in de speelkamer: zelfs een vloerkleed voor onder de eettafel is geen gek idee!

Vaak bestaan onze eethoeken uit een eettafel, comfortabele eetstoelen en wat accessoires voor op de eettafel. Mis je toch nog die extra ‘touch’? Dan is een vloerkleed onder de eettafel een goede uitkomst. Niet alleen geeft het de eethoek een knusse sfeer, ook biedt het jouw voeten een aangenaam gevoel wanneer je aan de eettafel geniet van jouw favoriete Master Chef-gerecht.

Ben je op zoek naar een vloerkleed voor onder de eettafel en weet je nog niet zo goed waar je op moet letten? Graag geven wij jou passend advies voor de aanschaf van jouw nieuwe aanwinst voor de eetkamer!

Het geschikte materiaal voor een vloerkleed onder de eettafel

Niet ieder vloerkleed is een geschikte match voor de eetkamer. Zoals de naam het al zegt, is de eetkamer een plek waar wordt gegeten en gedronken. Gezellige kookavonden met vrienden en familie, bijkletsen onder het genot van een heerlijke wijn en een zalige borrelplank. Het is dan ook onvermijdelijk dat er hier en daar een kruimeltje of een druppeltje ontglipt en terecht komt op de vloer(bedekking). Betekent dit dat er dan helemaal geen vloerkleed onder de eettafel kan? Zeker niet! In tegendeel zelfs. Er zijn verschillende soorten materialen vloerkleden die de perfecte match zijn voor onder de eettafel. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het materiaal en de weeftechniek van het vloerkleed. Een vloerkleed moet namelijk wel gemakkelijk te reinigen zijn en bestand zijn tegen het geschuif van stoelen.

Polypropyleen
Het is misschien niet het eerste vloerkleed dat door je brein heen schiet als je denkt aan een vloerkleed voor onder de eettafel, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenkleed? De combinatie klinkt een beetje gek, we know! Maar een buitenkleed is juist uitstekend bestemd voor weer en wind! Een buitenkleed is namelijk een polypropyleen vloerkleed gemaakt van kunstvezel. Hierdoor is een buitenkleed goed bestemd tegen vocht en kunnen vlekken gemakkelijk worden verwijderd. Naast buitenkleden zijn er natuurlijk ook tal van binnen vloerkleden die gemaakt zijn van dit materiaal.

Katoen
Wanneer je aan tafel zit, is het natuurlijk prettig als je gemakkelijk je stoel kan aanschuiven. Wij raden voor onder de eettafel dan ook een plat geweven vloerkleed aan. Zo ben je niet elke keer aan het klungelen en kan je fatsoenlijk opstaan en je stoel aanschuiven. Een irritatiefactor die met een plat geweven vloerkleed vermeden kan worden. Een plat geweven katoenen vloerkleed is ook zeker een geschikte optie voor onder de eettafel. Katoen is wellicht iets minder bestand tegen vlekken, maar met de juiste tips en tricks heb je deze ook in een handomdraai weer verwijderd.

Een leuk bijkomend pluspunt van een katoenen vloerkleed is dat deze geprint kunnen worden met designs zoals de ontwerpers het op de ontwerptafel hebben bedacht. Zo zijn er talloze mogelijkheden aan designs en printjes!

Welk formaat vloerkleed past het beste onder de eettafel?

Nu je weet welk materiaal en welke weeftechniek geschikt zijn voor een vloerkleed onder de eettafel, rest de vraag: ‘hoe groot moet een vloerkleed zijn?’. Vaak neigt men bij een eetkamer vloerkleed naar een klein formaat. Pas daarmee wel op, want té klein is niet praktisch met de stoelen. Houd rekening met een marge in verband met het schuiven van stoelen. Hieronder volgen handige tips voor het kiezen van het juiste formaat vloerkleed voor onder jouw eettafel!

Rond of rechthoekig?
Kijk allereerst naar de vorm van je eettafel. Het draait in deze allemaal om symmetrie. Heb je een rechthoekige tafel? Dan is een rechthoekig vloerkleed de meest passende combinatie. Bij een ronde tafel past weer een rond vloerkleed.

Het juiste formaat
Bij iedere tafelvorm adviseren wij om in ieder geval een afmeting te nemen met speling. Het is wenselijk als de stoelpoten nog steeds op het vloerkleed staan als er iemand aan tafel zit. Als je een rechthoekige tafel hebt, adviseren wij je om een marge van 60-90cm aan te houden.

Voorbeeld: heb je een rechthoekige tafel van 90x180cm, dan is een 200x290cm vloerkleed een goed formaat.

Bij een ronde eettafel en het uitzoeken van een rond vloerkleed liggen de verhoudingen net weer even anders. Hierin is de speling 30-60cm.

Voorbeeld: heb je een ronde tafel van 160cm in doorsnee, dan is een rond vloerkleed Ø250cm het meest geschikt.

Een vorm waar we het nog niet over hebben gehad, maar zeker niet vergeten mag worden, de  vierkante eettafel. Idealiter past een vierkant vloerkleed natuurlijk het beste. Bij een vierkant vloerkleed adviseren wij een speling van 40-70cm

Voorbeeld: heb je een vierkante tafel van 150x150cm, dan is een vierkant vloerkleed 200x200cm jouw match made in heaven.

Kom je er toch niet helemaal uit?

Pak een meetlint en schilderstape uit je kluskoffer en lijn het formaat vloerkleed uit op de plek waar je het vloerkleed wilt hebben. Hierdoor krijg je direct een beeld van hoe het vloerkleed in de ruimte staat en of je het juiste formaat vloerkleed hebt.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!