Wat voor vloerkleed onder mijn bed?

Een slaapkamer is dé plek om jezelf terug te trekken en heerlijk tot rust te komen. We kunnen dan ook wel stellen dat de slaapkamer voor de meesten de meest rustgevende plek is in huis. En dat moet haast ook wel. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat wanneer je tijd neemt voor rust en stilte je energie beter vast kunt houden, je brein een stuk sneller werkt en je zenuwstelsel herstelt.

Wij vinden het dan ook ontzettend belangrijk dat jouw slaapkamer jou die rust biedt. Maar hoe doe je dat nu precies? Main item van jouw slaapkamer: een bed. Minstens nét zo belangrijk is een vloerkleed! Het zachte en fijne gevoel wanneer je in bed ligt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Óók als je uit bed stapt, heb je de behoefte aan warmte en genegenheid. Daarom leggen wij jou haarfijn uit wat voor vloerkleed geschikt is voor onder je bed.

Maar hoe kies je nu het juiste vloerkleed voor onder je bed? Gefeliciteerd! De eerste keuze is al gemaakt. Het vloerkleed komt onder het bed te liggen in plaats van los in de kamer. Dat zorgt ervoor dat de elementen in jouw slaapkamer samenkomen tot een harmonieus geheel. Natuurlijk is het ook mogelijk om een vloerkleed los van het bed te positioneren. Verder in dit artikel delen we met jou de tips hiervoor.

Wat voor soort vloerkleed onder mijn bed?

Wat voor soort vloerkleed onder jouw bed komt te liggen, is natuurlijk volledig afhankelijk van wat jij mooi vindt. Hierbij kan je denken aan materiaal, vorm, patroon en kleuren. Waar jij bijvoorbeeld tot over je oren verliefd bent op een roze vloerkleed, kan een ander eerder zijn rust vinden in een zwart-wit vloerkleed. Doordat bijna elk vloerkleed wel geschikt is voor onder het bed en wij bij Volero een ruim (en dat is nog zacht uitgedrukt) assortiment hebben, begrijpen we goed dat de keuze nogal moeilijk kan zijn. Wij raden je dan ook aan om te gaan ‘trechteren’. ‘Wil ik een hoogpolig of laagpolig vloerkleed?’. ‘Wil ik een effen vloerkleed of ga ik eerder voor een patchwork vloerkleed?’ of ‘kies ik voor een rechthoekig of een rond vloerkleed?’. En zo zijn er nog tal andere keuzemogelijkheden waarin je voor jezelf kan beslissen wat je mooi vindt.

Tip #1: Schrijf voor jezelf op wat jij belangrijk vindt en stel voorwaarden op waaraan een vloerkleed dient te voldoen. Ben je iemand die Pinterest van top tot teen uitpluist? Maak dan jouw eigen mood board of bekijk onze pagina voor meer inspiratie.

Hoe groot moet het vloerkleed voor onder mijn bed zijn?

Bij het plaatsen van een vloerkleed onder je bed is het uiteraard belangrijk dat het vloerkleed aan de zijkant ook wel zichtbaar is. Afhankelijk van de grootte van het bed, kan je het beste aan de zijdes een strook van tussen de 60cm en 80cm aan vloerkleed hebben. Als je een bed hebt van 140x200cm, adviseren we om te gaan voor een vloerkleed 200x300cm. Zo heb je aan beide kanten van het bed een strook van 80cm waar jouw voeten heerlijk op kunnen rusten wanneer je uit bed stapt.

Creëer je liever een speelse look in jouw slaapkamer, dan is een rond vloerkleed onder het bed een geschikte uitkomst voor jou. Een rond vloerkleed zorgt er namelijk voor dat alle rechte lijnen in de ruimte worden doorbroken en doet een kamer ook ruimtelijker ogen. Maar hoe leg je nu een rond vloerkleed goed onder je bed? Een mogelijkheid is om het kleed voor het bed te plaatsen, waarbij het bed iets op het vloerkleed ligt. Wil je dat het vloerkleed aan weerszijden en aan het uiteinde van het bed zichtbaar is, raden wij je aan om te gaan voor een rond vloerkleed ∅250cm. Wanneer je gaat voor een vintage vloerkleed met een prachtig medaillon in het midden, wil je natuurlijk wel dat deze te zien is. In dat geval kan je ervoor kiezen om het vloerkleed slechts onder één poot te plaatsen. Kortom, het formaat van een vloerkleed kan je afhankelijk stellen van de grootte van je bed, het design en het gewenste effect.

Tip #2: weet je nog niet welk formaat het beste bij jouw bed past? Gebruik een meetlint en wat afplaktape en baken een stuk vloer af waarop het vloerkleed komt te liggen. Zo zie je direct welk formaat het beste bij jou uitkomt.

Liever een vloerkleed naast je bed

Een vloerkleed hoeft niet altijd onder het bed, naast het bed kan net zo goed. We begrijpen namelijk erg goed dat het zonde is als je een prachtig vintage vloerkleed hebt en het sierlijke medaillon zo onder het bed verdwijnt. We hebben eerder al benoemd dat de keuze voor een vloerkleed afhankelijk is van wat jij mooi vindt. Ga je liever voor een vloerkleed voor naast je bed, adviseren wij je om het vloerkleed voor een klein gedeelte onder het bed te plaatsen. Door het vloerkleed deels onder je bed neer te leggen, creëer je toch synergie in de slaapkamer. Het vormt jouw slaapkamer tot een geheel waarin meubels en woonaccessoires door een slaapkamer vloerkleed aan elkaar verbonden zijn. Dit resulteert voor jou weer in een bepaalde rust! Het liefst zou je toch de hele dag willen doorbrengen in de slaapkamer?!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!