Hoe groot moet een rond vloerkleed zijn?

Ronde vloerkleden zijn momenteel een grote trend. Ze verzachten de uitstraling van een hoekige ruimte en zorgen voor een speels effect. Maar hoe groot moet een rond vloerkleed zijn? Lees mee om de perfecte maat te kiezen voor een rond vloerkleed.

Hoe groot rond vloerkleed?

Hoe groot moet een rond vloerkleed zijn in de zithoek?

Hoe groot een rond vloerkleed moet zijn in de zithoek, is afhankelijk van de grootte van de meubels, de ruimte en de plaatsing van het vloerkleed (voor of onder de bank). Wanneer je het vloerkleed onder de voorpoten van de bank plaatst, geldt dat een rond vloerkleed ongeveer even breed moet zijn als de bank. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en eventuele andere meubels die (gedeeltelijk) op het vloerkleed komen te staan, kun je ervoor kiezen om een maatje groter of kleiner te gaan. Bij een bank van 190 cm breed, heb je dus de keuze uit een rond vloerkleed 180cm of 200cm.

Combineer je een rond vloerkleed bij een hoekbank? Door het vloerkleed iets onder de bank te schuiven wordt het vloerkleed onderdeel van de zithoek en creëer je verbinding. In dit geval heb je twee opties. De ronding van het vloerkleed begint bij de armleuning en loopt ongeveer door tot de chaise longue. Bij een hoekbank van 275cm (B) x 210cm (L) kom je volgens dit voorbeeld uit op een rond vloerkleed 200cm of een 220cm.

Hoe groot moet een rond vloerkleed zijn Maat rond vloerkleed bij hoekbank

Welke maat rond vloerkleed onder eettafel

Als je een ronde tafel hebt, wordt de vorm extra geaccentueerd met een rond vloerkleed eronder. De regel hier is dat de stoelen comfortabel op het vloerkleed moeten kunnen staan, zelfs wanneer ze naar achteren zijn geschoven. Houd hierbij een marge van ten minste 40-60 centimeter vanaf de rand van de tafel.

Juiste maat rond vloerkleed in de slaapkamer

Een rond vloerkleed in de slaapkamer? Voor een zachte landing wanneer je uit bed stapt, overweeg dan een rond vloerkleed dat ruim genoeg is om aan beide zijden van het bed uit te steken. Houd rekening met een speling van ongeveer 40cm aan beide kanten. Bij een tweepersoonsbed van 160cm is een rond vloerkleed 250cm een perfecte optie. Kies je ervoor om het ronde vloerkleed onder een van de poten te plaatsen? Dan heb je voldoende aan een kleiner formaatje, zoals bijvoorbeeld een rond vloerkleed 160cm of 180cm.

Welke maat rond vloerkleed onder eettafel Juiste maat rond vloerkleed slaapkamer

Ronde vloerkleden; welke maat heb ik nodig?

Een vloerkleed is de perfecte manier om zones te definiëren in huis. Zo kun je met een rond vloerkleed gezellige hoekjes creëren, zoals bijvoorbeeld een leeshoek of speelhoek in de woonkamer. Of geef die eenzame stoel in de hoek van de slaapkamer een upgrade met een klein rond vloerkleed eronder. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en eventuele meubels, heb je al snel genoeg aan een rond vloerkleed 100 cm, 120cm of 150cm.

Tip: Net zoals bij rechthoekige vloerkleden kan het handig zijn om met schilderstape de vorm en maat van het gewenste ronde vloerkleed op de vloer te markeren. Dit helpt je een visuele voorstelling te maken voordat je tot aankoop overgaat.

Welke maat rond vloerkleed Maat vloerkleed rond

Met deze richtlijnen in je achterhoofd, ben je gewapend om de geschikte maat voor een rond vloerkleed te vinden. Laat de rondingen in je woonruimte spreken met een rond vloerkleed!

Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat vloerkleed? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!